Μάχη πεντάδας για Σερβία και Τσεχία

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι πρώτοι αγώνες κατάταξης των θέσεων 5-8 βρήκαν νικήτριες τις Σερβία και Τσεχία, με την Πολωνία να τίθεται αντίπαλος της Τeam USA για την 7η θέση, στο χειρότερο ιστορικά βαθμολογικό πλασάρισμα των Αμερικανών!

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας στην πόλη Ντονγκουάν οι «πλάβι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά κόντρα στις ΗΠΑ, βρέθηκαν ακόμη και στο +25 (32-7), στο φινάλε όμως τα… χρειάστηκαν για να πάρουν την τελική νίκη με σκορ 94-89. Ένα αποτέλεσμα, που τους στέλνει στο Πεκίνο για την διεκδίκηση παρουσίας στην πεντάδα. Αντιθέτως, η ήττα των Αμερικανών τους φέρνει στην διόλου τιμητική προσπάθεια για την 7η θέση, που είναι το χειρότερο πλασάρισμα στην ιστορία της ομάδας.

Στην Σανγκάη, κοντραρίστηκαν Πολωνία και Τσεχία με στόχο να… τρυπήσουν περισσότερο το ταβάνι τους και να κερδίσουν ακόμη περισσότερα εύσημα. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους θεατές ευχαριστημένους για ένα όμορφο και αμφίρροπο ως το 38′ ματς, με τους Τσέχους νικητές με σκορ 94-84, σε αποτέλεσμα που τους μεταφέρει στην κινεζική πρωτεύουσα απέναντι στην Σερβία για την 5άδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:
 
Αγώνες 5-8

Σερβία – ΗΠΑ 94-89
Πολωνία – Τσεχία 84-94

Αγώνας 5ης θέσης

Σερβία – Τσεχία (14/9, 15:00)

Αγώνας 7ης θέσης

ΗΠΑ – Πολωνία (14/9, 11:00)

Προτεινόμενα Άρθρα