Η επικίνδυνη πεντάδα του Ιωνικού (pic)

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Ιωνικός Νικαίας, αυριανός (19/10) αντίπαλος του ΑΡΗ, ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν και έκανε σεφτέ στον τέταρτο επίσημο αγώνα του, με τον ΠΑΟΚ, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχει… κακή ομάδα.

Η αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Βετούλα να επιστρέφει στη θέση του Στέργιου Κουφού, φαίνεται ότι «απελευθέρωσε» τους νεοφώτιστους, οι οποίοι έχουν μία ιδιαίτερα επικίνδυνη πεντάδα παικτών που σηκώνει το βάρος.

Η περιφέρεια στηρίζεται σε τρεις καλούς Αμερικανούς. Τον Γιουτζίν Λόρενς, πόιντ γκαρντ που πέρυσι αναδείχτηκε πέμπτος πασέρ στο Basketball Champions League, ο οποίος φέτος «φλέρταρε» με το τριπλ νταμπλ σε κάποια ματς (μετρά 9.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), τον Στιβ Μπαρτ JR που πέρυσι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Basket League με το Ρέθυμνο και τον Τζαμάλ Τζόουνς, έναν ψηλό σμολ φόργουορντ που ξεκίνησε εντυπωσιακά φέτος με 17 πόντους, 6 ριμπάοιυντ και 3 ασίστ ανά αγώνα.

Στη ρακέτα, δεσπόζει η παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έχει 20.7 πόντους και 6.3 ριμπάουντ, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο (στόχος του ΑΡΗ το καλοκαίρι) Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, με 10.3 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ.

Μικρή συμμετοχή προς το παρόν έχει ο Αμερικανός γκαρντ – φόργουορντ Μπι Τζέι Στιθ, ενώ ρόλο από τον πάγκο έχουν ο σέντερ Ρόναλντ Σάφτενααρ και ο Γιάννης Δημάκος, την ώρα που ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα το ντεμπούτο του. Πιο συμπληρωματικό ρόλο έχουν οι Μάριος Μπατής, Θωμάς Κώττας και Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Προτεινόμενα Άρθρα