Τσάπας: "Πρωταρχικός στόχος του Ιωνικού η παραμονή"

από Γιώργος Γκάτος

Παράλληλα, σχολίασε την Ελληνική μπασκετική επικαιρότητα και αναφέρθηκε στην προσέγγιση που έχει ο ίδιος για την ομάδα του

Για την επιστροφή του Ιωνικού και τις φιλοδοξίες του:

“Είμαστε καινούρια ομάδα. Έχουμε ένα μειονέκτημα γιατί δεν ήταν έτοιμο το γήπεδο μας και μας φιλοξενούν στο Φάληρο, δηλαδή έχουμε την ίδια έδρα με τον Πανιώνιο, παίζουμε 26 εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι μια χρονιά αναγνωριστική. Θέλουμε να δώσουμε μια έμφαση στους Έλληνες παίκτες. Έχω μια αδυναμία σε αυτούς, ώστε να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να πάμε στο δικό μας γήπεδο -μένοντας στην κατηγορία φυσικά, γιατί κάθε νεοφώτιστη ομάδα πρέπει να έχει αυτόν τον στόχο. Η ομάδα θέλει ακόμα 8 νίκες ώστε μαθηματικά να σώσει την κατηγορία. Εμείς οι νεοφώτιστες ομάδες πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε πως να σωθούμε και μετά να πάμε παρακάτω. Για εμάς -εξαιτίας και του γηπέδου- είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και θέλουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μετά να βάλουμε μπροστά τα Ελληνόπουλα να παίξουν μπάσκετ.”

Για το ρόστερ της ομάδας:

“Ήταν στόχος ο Ελληνικός κόρμος. Το θέλαμε αυτό. Πιστεύω στον Ελληνικό κορμό. Πιστεύω ότι οι ομάδες δεν πρέπει να έχουν έξι ξένους παίκτες. Είναι καλύτερο να έχεις τρεις ποιοτικούς ξένους και να βάλεις ποιοτικούς Έλληνες παίκτες να παίξουν. Οι Έλληνες σου δίνουν την ποιότητα και το δέσιμο με την κερκίδα. Για ομάδες όπως οι δικές μας που έχουν κόσμο, το δέσιμο με την κερκίδα παίζει τεράστιο ρόλο.”

Για το αυριανό παιχνίδι με τον ΑΡΗ και το κακό μομέντουμ των “Κιτρινόμαυρων”:

“Ο Ιωνικός ότι ρόστερ και αν έχει, δεν μπορεί να ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη και να λέει ότι βρίσκει τον ΑΡΗ σε αδύναμη κατάσταση. Ο ΑΡΗΣ είναι ένα δυνατό και μεγάλο σωματείο που σημαίνει ότι έχει ειδικές συνθήκες και ειδικές δυνάμεις ώστε να ανταπεξέλθει σε κάθε ματς. Το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες είναι σε αμφισβήτηση, μπορεί να του δώσει αύριο μια ειδική δύναμη.

Δεν μπορούμε να λέμε μεγάλα λόγια. Πάμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το γνωρίζαμε από την αρχή. Το γεγονός και μόνο ότι ο ΑΡΗΣ μας σέβεται και κάποιοι λένε πως αντιμετωπίζουμε τον Ιωνικό και όχι ένα παιχνίδι της πλάκας, ήδη είναι ένας κέρδος. Πριν μερικά χρόνια, θα ήταν αστείο. Δεν μπορούμε να έρθουμε με την λογική της αλαζονείας. Παίζουμε ένα παιχνίδι στο οποίο πάμε να δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε γιατί δεν είναι εύκολο. Ο ΑΡΗΣ, επειδή είναι ένα τεράστιο σωματείο , έχει τεράστια αντανακλαστικά και θεωρώ ότι είναι συσπειρωμένος αύριο για να βγάλει αντίδραση.

Εμείς βγάλαμε αντίδραση με τον ΠΑΟΚ. Δεν είχαμε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και κάποια στιγμή μέσα στον αγώνα βγάλαμε αντίδραση. Αυτό στον αθλητισμό πρέπει να το περιμένεις. Εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, μέσα στο παιχνίδι καλοδεχούμενα όλα.”

Για την αλλαγή προπονητή στον Ιωνικό και τα παραγοντικά αντανακλαστικά:

“Αυτός είναι και ο ρόλος μου. Όταν διοικείς μια κατάσταση πρέπει να παίρνεις και αποφάσεις, χωρίς να σημαίνει ότι έχεις πάντα δίκιο. Το αποτέλεσμα κρίνει τον παράγοντα και την χρονιά σου. Έκρινε ότι έπρεπε να κάνουμε μια αλλαγή. Δεν είχε να κάνει με την αξία του προπονητή. Είχε να κάνει με την λογική της ομάδας. Αν δεν ταιριάζει, καλό είναι το αλλάζεις.”

Για την εικόνα του πρωταθλήματος:

“Αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό ο οποίος θα είναι πρωταθλητής περπατητός, θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτές οι ομάδες που ξεχωρίζουν τώρα, τον Φεβρουάριο μπορεί να είναι σε εντελώς διαφορετική μοίρα, και το ανάποδο. Το γεγονός ότι σου δίνεται το δικαίωμα να αλλάξεις παίκτες, δίνει ένα ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλές ισάξιες ομάδας και ομάδες ημέρας. Για παράδειγμα, ο Πανιώνιος και το Ρέθυμνο έκαναν αλλαγές. Δεν υπάρχει ομάδα όπως τα Τρίκαλα πρόπερσι.”

Για την προσέγγιση του ίδιου στο μπάσκετ:

“Ο σεβασμός είναι δεδομένος. Υπάρχουν σύλλογοι που μας έκαναν να αγαπήσουμε το μπάσκετ, είτε είναι φίλοι ή οπαδοί ή αντίπαλοι. Αν δεν υπήρχε ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΟΚ, η κόντρα με τον Ηρακλή,ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, ο Πανιώνιος, δεν μπορείς εσύ να λες. Τι να λες; Ο κάθε σύλλογος έχει την ιστορία του και πρέπει ο ίδιος να την σέβεται πρώτιστα και μετά ο αντίπαλος.”

Προτεινόμενα Άρθρα