Η γεύση της νίκης, 34 μέρες μετά

από Αντώνης Γκάτζιος

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική της Basket League, όμως δεν είναι υπερβολή ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Και πως δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια, ειδικά στο σπίτι του από τον Κολοσσό Ρόδου.

Σε ένα απρόβλεπτο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό, τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν αρκετές φορές, όμως το βέβαιο είναι ένα: ΤΟι ομάδες τις οποίες θα πάρει η ήττα… στο κατόπι, θα δυσκολευτούν περισσότερο από τις άλλες, γιατί σε κάθε ματς τα πόδια θα βαραίνουν όλο και περισσότερο. Αυτό δε θέλει να πάθει ο ΑΡΗΣ, ο οποίος υποδέχεται σήμερα (2/11, 15:45, ΕRΤPLAY2, BL Show ΕΡΤSPORTS, ζωντανά από τον LIBERO FM 107.4 και το AllAboutARIS) τον Κολοσσό Ρόδου.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρίσκεται με ρεκόρ 1-4 «στην πλάτη». Και το γεγονός ότι ακολουθεί μία δύσκολη τριάδα αγώνων, με Ήφαιστο εκτός, Περιστέρι εντός και Ρέθυμνο εκτός, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της νίκης κόντρα στον Κολοσσό. Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, που γίνονται πέντε με αυτήν στο Κύπελλο από τον Ηρακλή, και μετά από 34 μέρες, πρέπει να ξανανιώσουν τη γεύση της νίκης για να μην αρχίσει από νωρίς το άγχος για επιβίωση, το οποίο έζησε η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Το απαγορευτικό  89.8

Για να φτάσει στη νίκη απέναντι σε μία καλή και γεμάτη ομάδα σαν τον Κολοσσό, ο ΑΡΗΣ πρέπει να ξεκινήσει από την άμυνα, η οποία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του μετά από τους πρώτους δύο αγώνες. 82 πόντοι στο Ιβανώφειο, 92 στη Λάρισα, 77 από τον Ιωνικό και 108 από τον Παναθηναϊκό, βγάζουν παθητικό 89.8 πόντων σε μία τετράδα αγώνων. Εύλογα, ο ΑΡΗΣ πρέπει να μειώσει αυτό το παθητικό τουλάχιστον κατά 15 πόντους για να φτάσει στη νίκη σήμερα.  

Στο επιθετικό κομμάτι, ο ΑΡΗΣ πρέπει να παρουσιάσει την εικόνα που είχε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αν και εκεί το άγχος έλειπε, όπως έλειπε και η σκληρή άμυνα του αντιπάλου. Σήμερα, οι «κίτρινοι» πρέπει να πάρουν το μάξιμουμ από τους παίκτες και επιθετικά. Στις δύο ήττες που μετρούν στο Παλέ, από Ηρακλή (Κύπελλο) και Ιωνικό (πρωτάθλημα), πέτυχαν μόλις 63 και 72 πόντους και σήμερα θέλουν να αυξήσουν αυτήν την παραγωγικότητα.

Προτεινόμενα Άρθρα