Η σημαντική παράμετρος στη μάχη της παραμονής

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ "καίγεται" για τη νίκη σήμερα κόντρα στον Πανιώνιο, στην προσπάθειά του να μείνει ζωντανός σε μία μάχη, αυτή της παραμονής, η οποία φέτος έχει μία ιδιαιτερότητα.

Από το φετινό πρωτάθλημα απουσιάζει για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός. Κάτι που αλλάζει τα δεδομένα στο «δεύτερο πόλο» της Basket League και κατ’ επέκταση σε όλες τις μάχες της βαθμολογίας. Πώς μεταφράζεται αυτό;

Μέχρι πέρυσι, οι υπόλοιπες πλην «αιωνίων» του λεκανοπεδίου ομάδες, ξεκινούσαν τη σεζόν με τη λογική να λέει 0-4 από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αν εμφανιζόταν κάποια έκπληξη (όπως το περσινό Περιστέρι που τους κέρδισε και τους δύο), ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Φέτος, Ολυμπιακός δεν υπάρχει. Και οι ομάδες που ακολουθούν τον Παναθηναϊκό, μόνο άτρωτες δεν είναι.

Για να πάμε στη μάχη της παραμονής: Ο Προμηθέας έχει ήδη ηττηθεί στο Ρέθυμνο. Το ίδιο και η ΑΕΚ, ενώ το Περιστέρι έχει χάσει στο «Nick Galis Hall». Όπως γίνεται κατανοητό, η κατάσταση είναι πιο ρευστή και είναι πολύ πιθανό φέτος να χρειαστεί μία παραπάνω νίκη για να εξασφαλιστεί η παραμονή.

Όλα αυτά κάνουν το σημερινό αγώνα για τον ΑΡΗ «τελικό». Ήδη οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν δύο ήττες στο Παλέ, είναι η μοναδική ομάδα με δύο νίκες στο πρωτάθλημα, μετά τη χθεσινή της Λάρισας επί του Ρεθύμνου και ένα ατυχές αποτέλεσμα σήμερα θα τους κατατάξει ως πρώτο φαβορί για την Α2. Συνεπώς… μόνο νίκη!

Προτεινόμενα Άρθρα