Το ρεκόρ πόντων και η ομαδική δουλειά

από Αντώνης Γκάτζιος

Απέναντι στη Λάρισα ο ΑΡΗΣ έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Οι 90 πόντοι αποτελούν ρεκόρ για τους «κιτρινόμαυρους», αφού έτσι ξεπέρασαν την καλύτερη φετινή τους επίδοση που ήταν, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, οι 86 πόντοι στην Αθήνα απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Όμως δεν ήταν μόνο οι 90 πόντοι (που θα μπορούσαν να είναι και περισσότεροι αφού στο 34’ ο ΑΡΗΣ είχε ήδη 83) ή οι 25 ασίστ καθαυτές που δείχνουν σε πόσο καλή μέρα βρέθηκε η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη. Η συνολική εικόνα στο επιθετικό κομμάτι ήταν εξαιρετική, ακόμα και σε φάσεις που ο ΑΡΗΣ δεν πέτυχε καλάθι. Η υπομονή με την οποία γύρισε η μπάλα για να βρεθεί το ελεύθερο σουτ ή η πάσα στη ρακέτα ήταν ό,τι καλύτερο έχει δείξει ο ΑΡΗΣ φέτος στο μπροστά μέρος του παρκέ.

Κομβική συμμετοχή σ’ αυτό το κομμάτι είχαν ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Δημήτρης Φλιώνης. Οι δύο Έλληνες γκαρντ πήραν μόλις τέσσερα σουτ έκαστος, όμως η δουλειά που έκαναν δεν αποτυπώνεται στο χαρτί της στατιστικής. Αυτήν τη φορά και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν θετικός, βάζοντας τα σουτ και μοιράζοντας σωστά την μπάλα, ενώ ιδιαίτερα δημιουργικοί ήταν και οι ψηλοί του ΑΡΗ με πρώτους τους Ντραγκίτσεβιτς, Σλαφτσάκη και Μιλόσεβιτς να μετρούν από τρεις ασίστ.

Το σημαντικό για τον ΑΡΗ είναι ότι έδωσε 25 ασίστ χωρίς κανένας παίκτης του να έχει πάνω από τέσσερις (!), δείγμα της ομαδικής δουλειάς που έγινε. Και όταν ο τρομερός στο πρώτο μέρος Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς «φρέναρε» στο δεύτερο, η (όχι απλά διατήρηση, αλλά) αύξηση της διαφοράς ήρθε με τη συμβολή όλης της ομάδας.

Όλα αυτά μεταφράστηκαν σε 23/44 δίποντα, 11/20 τρίποντα, αλλά και 11/14 βολές, τομέας που συχνά αποτελεί πληγή για τον ΑΡΗ. Απέναντί του, βέβαια, δεν είχε και κάποιο… αμυντικό τείχος, αφού η Λάρισα με τις ποιοτικές προσθήκες που έκανε στηρίζεται περισσότερο στις επιθετικές ικανότητες των παικτών της παρά στην άμυνα, όμως ήταν η όλη «αντιμετώπιση» του ΑΡΗ στο συγκεκριμένο κομμάτι που έφερε χαμόγελα.

Προτεινόμενα Άρθρα