Ο Μόρις που θέλει

από Αντώνης Γκάτζιος

Ένας άγραφος νόμος λέει ότι περιφερειακός χωρίς σταθερό σουτ, στην ελληνική Basket League είναι δύσκολο να «πιάσει». Δεν είναι ψέματα.

Ο Τζέιλεν Μόρις ήταν απτή απόδειξη. Γρήγορος, εκρηκτικός, όμως χωρίς καλό σουτ, δεν είχε καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα. Η αδυναμία του ΑΡΗ στην άμυνα, απενεργοποιούσε από τον Αμερικανό γκαρντ – φόργουορντ τα όπλα του που ήταν η ταχύτητα, η έκρηξη και τα αθλητικά προσόντα. Παράλληλα, ενίοτε δεν έδειχνε να βάζει το σώμα του “στη φωτιά”, ενώ είχε θέσει δις και οικονομικό θέμα πριν από αγώνες.

Στα τελευταία δύο ματς, ο Μόρις φαίνεται αλλαγμένος. Κόντρα στον Ηρακλή έκανε πληθωρική εμφάνιση με 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, έχοντας 8 σερί πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ο ΑΡΗΣ έκανε ένα επιμέρους 22-10 παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Για μεγάλο διάστημα μάλιστα έπαιξε και ως πάουερ φόργουορντ.

Χθες απέναντι στη Λάρισα, ο νεαρός άσος πέτυχε 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου ο ΑΡΗΣ… πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Συνολικά μέτρησε 14 πόντους, ευστοχώντας μάλιστα σε 2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ ήταν σαφώς δραστήριος στην άμυνα, πιέζοντας ακόμα και τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ.

Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται την επιθετική συνεισφορά του Μόρις, αλλά και την ικανότητά του στο αθλητικό κομμάτι, όπου η ομάδα σαφώς πονά. Προσδοκία πλέον είναι να εμφανίσει ο Αμερικανός το ίδιο πρόσωπο και εκτός έδρας, έχοντας την ικανότητα να παίξει σε τρεις θέσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα