Πρόκληση!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Προτελευταίο ντέρμπι πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος

Ο… διαβολεμένος Γενάρης συνεχίζεται με ντέρμπι για τον ΑΡΗ, ο οποίος έχει μπροστά του την πρόκληση του Ολυμπιακού σήμερα στις 19:30 (19:30, AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, NS1).

Το ντέρμπι του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” είναι το πέμπτο συνεχόμενο απαιτητικό ματς το οποίο θα δώσουν οι “κιτρινόμαυροι”, στοναπόηχο της πρόκρισής τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Το έργο της ομάδας του Μίχαελ Ένινγκ δεν είναι εύκολο -δεδομένου του αντιπάλου, των απουσιών και της προϊστορίας- αλλά υπάρχει το κίνητρο ενός θετικού αποτελέσματος στην Αθήνα το οποίο θα βοηθήσει όσον αφορά τον στόχο των πλέι οφ. Για έναν ΑΡΗ, ,του οποίου η παρουσία στα φετινά ντέρμπι είναι αρκετά θετική. Μία εικόνα στην οποία θέλει να δώσει συνέχεια σήμερα. 

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει εξίσου μεγάλο κίνητρο, αφού χρειάζεται την νίκη ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. 

ΑΡΗΣ: Τιμωρημένοι, τραυματίες και διαχείριση της κούρασης

Το σημερινό ντέρμπι είναι το πέμπτο ματς σε δύο εβδομάδες για τους “κιτρινόμαυρους”. Ο βαθμός δυσκολίας παραμένει υψηλός, με δεδομένο ότι και αυτό το παιχνίδι θα είναι υψηλής έντασης, για έναν ΑΡΗ ο οποίος “κουβαλάει” κούραση και οι επιλογές για τον προπονητή είναι συγκεκριμένες. 

Ο Λούκας Σάσα θα απουσιάσει λόγω κόπωσης αλλά και τιμωρίας, όπως επίσης τιμωρημένος είναι και ο τραυματίας Μπρούνο Γκάμα. Στο ιατρικό δελτίο υπάρχει επίσης το όνομα του Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος δεν κατάφερε να προπονηθεί τις προηγούμενες μέρες και έτσι έμεινε εκτός αποστολής. Δεδομένη είναι και η απουσία του επίσης τραυματία Μάρτιν Τόνσο.

Ο Έμαν με τον Μπαγκαλιάνη είναι τα νέα πρόσωπα στην αποστολή του σημερινού ντέρμπι. 

Η αποστολή του ΑΡΗ: Ehmann, Τσιλιγγίρης, Rose, Fran Velez, Hugo Souza, Diguiny, Larsson, Matilla, Mancini, Ideye, Abou Ba, Korhut, Martinez, Sundgren, Δεληζήσης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με επιστροφές για την παραμονή στην κορυφή

Ο στόχος των “ερυθρόλευκων” είναι να παραμείνουν για ακόμη μία εβδομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στον ΑΡΗ. Κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς. 

Ο Πορτογάλος υπολογίζει ξανά τους Γκιλιέρμε και Σουντανί, μετρώντας παράλληλα και σημαντικές απουσίες. Εκτός έμεινε ο Φορτούνης για να προφυλαχθεί. Επίσης νοκ-άουτ τέθηκε ο Ντάνιελ Ποντένσε, την ώρα που υπάρχουν οι γνωστές απουσίες των Μπρούνο και Μπενζιά.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Σα, Αλέν, Καραργύρης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Σισέ, Σεμέδο, Μπα, Παπαδόπουλος, Κούτρης, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Λοβέρα, Χριστοδουλόπουλος, Σουντανί, Γκερέρο, Ελ Αραμπί.

Η “ταυτότητα” του αγώνα

19Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ: “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)
4ος: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Προτεινόμενα Άρθρα