Παίζει την ύπαρξή του

από Αντώνης Γκάτζιος

Για τον ΑΡΗ πολλοί αγώνες έχουν χαρακτηριστεί φέτος «τελικοί», αφού είναι από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Όμως πλέον η κλεψύδρα αδειάζει και τα παιχνίδια του παίρνουν μορφή «δίχως αύριο».

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη υποδέχεται σήμερα (7/3, 15:30, ERTPLAY 2, ζωντανά στον Libero FM 107.4) τον Ήφαιστο Λήμνου για την 20ή αγωνιστική της Basket League και οι αριθμοί τα λένε όλα. Στα επτά ματς που απομένουν, ο ΑΡΗΣ πρέπει να πετύχει τέσσερις ή πέντε νίκες για να παραμείνει στην Basket League. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κάντο το απόλυτο στην έδρα του, ή να μετρήσει μάξιμουμ μία απώλεια, με παράλληλη αποτελεσματικότητα (επιτέλους) εκτός έδρας.

Ο Ήφαιστος συγκαταλέγεται στις ομάδες από το «πάνω ράφι», αφού και τοπ υλικό του και η θέση του τον κατατάσσουν σε ομάδα πεντάδας. Στη συνέχεια ο ΑΡΗΣ έχει να υποδεχτεί ακόμα καλύτερες ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Προμηθέας, οπότε η νίκη σήμερα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην τελευταία θέση με τον Π.Α.Ο.Κ. και βλέπει τον Πανιώνιο ένα βαθμό πάνω. Με νίκη σήμερα θα πάρει μία ανάσα και με δεδομένο ότι την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Περιστέρι, άλλο αποτέλεσμα δεν υπάρχει σήμερα για να μείνει ζωντανός.

Το ευχάριστο για τον Σάββα Καμπερίδη είναι ότι έχει πολους τους παίκτες του στη διάθεσή του και με εξαίρεση μία ίωση που αντιμετώπισαν οι Μποχωρίδης, Ντραγκίτσεβιτς, Μπράουν, μέσα στην εβδομάδα δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα. Με τον κόσμο στο πλευρό του και με την εικόνα του μεγαλύτερου διαστήματος των τελευταίων δύο αγώνων, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να κερδίσουν έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως ο Ήφαιστος και να κάνουν το πρώτο βήμα για την παραμονή.

Προτεινόμενα Άρθρα