"Θα ήταν άδικο να υποβιβαστούν ομάδες με τόσα ματς να απομένουν"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, έδωσε το στίγμα της Ομοσπονδίας αναφορικά με το μέλλον της Basket League.

Μιλώντας στον Libero 107.4 και την εκπομπή “Τρόικα”, ο κ. Τσαγκρώνης, μεταξύ άλλων είπε ότι “θα ήταν άδικο να υποβιβαστούν ομάδες ενώ απομένουν τόσες αγωνιστικές”, δείχνοντας ότι δε θα υπάρξει υποβιβασμός αν δεν ολοκληρωθεί αγωνιστικά η σεζόν που διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, “φωτογράφισε” ότι οι λίγκες του μπάσκετ και του βόλεϊ δύσκολα θα επαναρχίσουν, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο για το ποδόσφαιρο. “Στο μπάσκετ έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα και εκεί ζητούν τη δική μου νομοθετική πρωτοβουλία”, δήλωσε.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι, όπως όλα δείχνουν, η φετινή Basket League θα σταματήσει εδώ και πως δε θα υπάρξει πρωταθλητής – υποβιβασμοί, εφόσον  δε γίνει κάποιο… θαύμα και επαναρχίσει η διοργάνωση.

Στον ΑΡΗ ήταν εξ αρχής θιασώτες αυτής της (κοινής) λογικής, όμως η ομάδα θα είναι έτοιμη σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνουν και οι υπόλοιποι αγώνες. Οι Έλληνες παίκτες συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι πέντε από τους έξι ξένους της ομάδας είναι στην Ευρώπη (μόνο ο Τζέιλεν Μόρις βρίσκεται στις ΗΠΑ), ο Τορλίν Φιτζπάτρικ, μάλιστα, δεν έφυγε από τη χώρα μας, όντας παντρεμένος με Ελληνίδα.

Προτεινόμενα Άρθρα