Φάκελος παραμένοντες

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έχει ξεκινήσει το μεταγραφικό σχεδιασμό του, όμως όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι μέλλει γενέσθαι με τους παίκτες της φετινής ομάδας.

Το AllAboutARIS αναλύει τι ισχύει για τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και ο ΑΡΗΣ θέλει να κρατήσει στην ομάδα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Ο αρχηγός του ΑΡΗ φέρεται να είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, όμως η υπόθεση δεν είναι οριστικά τελειωμένη. Το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας είναι δεδομένο, όμως η κατάσταση στους “πράσινους” παραμένει ρευστή λόγω των όσων διαδραματίζονται τελευταία. Ο ΑΡΗΣ σαφώς και θέλει να κρατήσει τον διεθνή γκαρντ. Οικονομικά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΠΑΟ. Ίσως δεν μπορεί να “ανταγωνιστεί” και το κίνητρό του να πετύχει αυτήν τη φορά στον Παναθηναϊκό. Αυτό που μπορεί να υποσχεθεί ο ΑΡΗΣ είναι ένας ηγετικός ρόλος, σαν αυτόν που έχει από τη μέρα που επέστρεψε στην ομάδα, στα μέσα της σεζόν 2017-18.

Αν και αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού, ο Μποχωρίδης έκανε πολύ καλή χρονιά. Το “επιχείρημα” του ΑΡΗ είναι ότι την προσεχή σεζόν, με καλύτερο ρόστερ δίπλα του, μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος κι ο ίδιος. Και είναι δεδομένο ότι ακολουθεί Ολυμπιακή χρονιά, με τον ίδιο να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη 12άδα της Εθνικής εφόσον κάνει ακόμα μία πολύ καλή σεζόν. Κάτι που θα έχει πολύ θετικές προεκτάσεις και για την καριέρα του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΙΩΝΗΣ

Το συμβόλαιο του 23χρονου γκαρντ επίσης λήγει. Ο Φλιώνης είναι “παιδί” του ΑΡΗ, όντας στην ομάδα από 7 ετών. Αγαπάει όσο λίγοι την ομάδα και έχει περάσει από όλα τα τελευταία στάδιά της. Οικονομικά έχει αδικηθεί, αφού έχει λαμβάνει από αρκετές σεζόν πριν. Ο Φλιώνης αποτελεί μέλος του βασικού κορμού του ΑΡΗ, ο οποίος θέλει να τον κρατήσει στις τάξεις του. Φέτος σήκωσε σημαντικό βάρος στις πλάτες του, ειδικά με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρχαν στην περιφέρεια (τραυματισμοί Μποχωρίδη, Μόρις, ανεπάρκεια Τάλτον).

Και για τον ίδιο αγωνιστικά ισχύει ό,τι και για τον Μποχωρίδη: Με ένα καλύτερο και λιγότερο ετερόκλητο  σύνολο δίπλα του, μπορεί να αποδώσει ακόμα καλύτερα, ειδικά από τη στιγμή που, πέρα από την καλή άμυνα, το ατού του είναι η οργάνωση και η πάσα.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΝΤΡΑΓΚΙΤΣΕΒΙΤΣ

Η παραμονή του Μαυροβούνιου σέντερ αποτελεί προτεραιότητα για τον Σάββα Καμπερίδη. Το μπασκετικό IQ του, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα στην επίθεση και το ριμπάουντ είναι στοιχεία που θέλει ο κόουτς του ΑΡΗ, συνδυάζοντάς τα με τα προσόντα ενός αθλητικού ψηλού. Το ερωτηματικό με τον Ντραγκίτσεβιτς είναι περισσότερο το οικονομικό θέμα. Οι απολαβές του για την ερχόμενη σεζόν φτάνουν τις 130.000 ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σηκώσει ο ΑΡΗΣ.

Συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμη επί του οικονομικού, αλλά είναι δεδομένο ότι μόνο αν συμφωνήσει με (αρκετά) λιγότερα ο Ντραγκίτσεβιτς θα μείνει στον ΑΡΗ. Το θετικό είναι ότι ο ίδιος θέλει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, και για οικογενειακούς λόγους, αφού η πόλη βρίσκεται κοντά στο Βελιγράδι όπου ζει η οικογένειά του.

ΜΙΛΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

Η παραμονή του Βόσνιου φόργουορντ – σέντερ είναι επίσης στα πλάνα του ΑΡΗ. Ο Μιλόσεβιτς δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, όμως σταδιακά ανέβηκε και ειδικά επί Σάββα Καμπερίδη, βοήθησε την ομάδα. Ο 35χρονος άσος είναι μαχητής, κάτι που θέλει ο κόουτς του ΑΡΗ από τους παίκτες του, ενώ μπορεί να συμφωνήσει με ένα ποσό που δε θα “πληγώσει” την ΚΑΕ.

Το δίδυμο κρίνει πολλά

Από την έκβαση της προσπάθειας για παραμονή των Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η σύνθεση της φροντ λάιν του “νέου” ΑΡΗ. Άλλα θα είναι τα δεδομένα αν μείνουν και οι δύο, άλλα αν ανανεώσει μόνο ένας και άλλα αν δεν παραμείνει κανείς τους. Θεωρείται βέβαιο ότι θα αποκτηθεί ένας (ή περισσότεροι, αναλόγως με το τι θα γίνει με τους “δύο”) ψηλός με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ήτοι πιο αθλητικός και με παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.

Προτεινόμενα Άρθρα