Πρόσκληση στον ΑΡΗ από την υπό σύσταση Βαλκανική Λίγκα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι δηλώσεις του προέδρου της βουλγαρικής ομοσπονδίας, Γκέοργκι Γκλούτσκοφ.

Εξελίξεις στις διεθνείς διοργανώσεις με την δημιουργία της Βαλκανικής λίγκας. Οι ιθύνοντες της υπό σύσταση λίγκας ήρθαν σε επαφή με τον ΑΡΗ, με μία πρόσκληση για την συμμετοχή των “κιτρινόμαυρων” στην διοργάνωση.  Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο ΑΡΗΣ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όμως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γκέοργκι Γκλούτσκοφ, το πιθανότερο σενάριο είναι το ντεμπούτο της διοργάνωσης να μετατεθεί για την επόμενη σεζόν.  

Στον ΑΡΗ πάντως το ενδεχόμενο να αγωνίζεται η ομάδα δύο φορές την εβδομάδα φαντάζει αρκετά θετικό, αυτό έδειξε άλλωστε και η πρόθεση συμμετοχής της ομάδας σε BCL και EuroCup. Μία από τις βασικές προϋπόθεσεις των “κιτρινόμαυρων” είναι ο πρωταθλητής της λίγκας να εξασφαλίζει απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους του BCL.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προέδρου της βουλγάρικης ομοσπονδίας, Γκέοργκι Γκλούτσκοφ:

“Ήμασταν οι εμπνευστές. Κάναμε το σωστό. Ήρθαμε σε επαφή με ομάδες από τη Θεσσαλονίκη. Έχω την άποψή τους ότι συμφωνούν. Δεν έχω νέα από τα Σκόπια σχετικά με αυτό το πρωτάθλημα. Ελπίζω ότι θα ανταποκριθούν σύντομα”, δήλωσε ο Γκλούσκοφ σε συνέντευξη Τύπου στο Press Club. Βουλγαρία “και πρόσθεσε: “Για να είμαι ειλικρινής, το βλέπω από την επόμενη σεζόν. Προς το παρόν έχουμε καθυστερήσει και αν πρέπει να είμαι αισιόδοξος, θα πω ότι το παλεύουμε. Ωστόσο, το επόμενο έτος είναι το πιο ρεαλιστικό. Από όσο γνωρίζω, στα Σκόπια έχουν εκφράσει παρόμοιες απόψεις”.

Προτεινόμενα Άρθρα