Αυτός είναι ο Ιωνικός

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Ιωνικός Νίκαιας είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο ΑΡΗΣ στο δρόμο για τη διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου και το AllAboutARIS κάνει μία πρώτη ανάλυση του προσεχούς αντιπάλου.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου. Η αθηναϊκή ομάδα πέρασε ένα περιπετειώδες καλοκαίρι, αφού τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα (και το Κύπελλο) της νέας σεζον. Τελικά, απορρόφησε το ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος κέρδισε την άνοδό του στην Basket League, και θα αγωνιστεί κανονικά και μάλιστα χωρίς χρέη!

Ο Ιωνικός πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε να κάνει τις μεταγραφικές κινήσεις του για τη νέα χρονιά. Αρχικά ανακοίνωσε την επιστροφή του Στέργιου Κουφού στον πάγκο της ομάδας και στη συνέχεια σειρά πήραν οι παίκτες. Μέχρι τώρα η αθηναϊκή ομάδα έχει ανακοινώσει μόνο Έλληνες. Η πιο ηχηρή προσθήκη ήταν αυτή του Βασίλη Τολιόπουλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βρέθηκε κοντά στον ΑΡΗ.

Από και κει πέρα, ο Ιωνικός απέκτησε ως επί το πλείστον νεαρούς παίκτες με μικρή έως μηδενική εμπειρία στην Basket League. Ο Νίκος Μαραγκίδης, ο οποίος έπαιξε πέρυσι στον Πανιώνιο, ήταν συγκριτικά ο πιο γνωστός παίκτης (23, γκαρντ – φόργουορντ. Επίσης αποκτήθηκαν οι Ανδρέας Πετροπουλος (26, 1.96μ.), Νίκος Χουγκάζ (20, 2.08μ.), Λάμπρος Βλάχος (27, 2.00μ.), Μάριο Γιώτη (18, 1.95μ.) και Βασίλη Γιατρούδη (20, 1.90μ.).

Βέβαια, μία πιο σαφής εικόνα του Ιωνικού θα σχηματιστεί όταν αποκτηθούν οι ξένοι παίκτες. Ο Ιωνικός πέρυσι αποδείχτηκε κακός δαίμονας του ΑΡΗ, αφού τον κέρδισε και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις, στο «Nick Galis Hall» και το «Σοφία Μπεφόν».

Προτεινόμενα Άρθρα