Το… μυστήριο Ιωνικός

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Ιωνικός Νικαίας είναι ο πρώτος αντίπαλος του ΑΡΗ για τη φετινή σεζόν και η αλήθεια είναι ότι αποτελεί ένα είδος… μυστηρίου.

Ήταν αμφίβολο ότι η αθηναϊκή ομάδα θα κατέβει στο πρωτάθλημα, όμως έκανε… ντρίπλα, πήρε το ΑΦΜ του νεοφώτιστου Διαγόρα Δρυοπιδέων και όχι μόνο θα παίξει, αλλά θα είναι και καθαρή από οφειλές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Στέργιου Κουφού, ο οποίος επέστρεψε στη Νίκαια μετά το πρόωρο περσινό «διαζύγιο», έριξε σαφώς το βάρος στην αγορά των ξένων. Μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει τέσσερις, αλλά έχει κλείσει έξι. Οι επίσημες προσθήκες είναι ο πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ και εξαιρετικός σκόρερ, Άνταμ Σμιθ, ο πρώην φόργουορντ του ΑΡΗ, Τόρλιν Φιτζπάτρικ, ο επίσης σκόρερ, Νικ Ζάισλοφτ και ο σέντερ Τζίμπο Γιουλ.

Ο Ιωνικός έχει επίσης κλείσει τον γκαρντ – φόργουορντ Σαγίντ Πρίτζετ και τον φόργουορντ Τζέρεμι Χόλογουελ. Από την ελληνική αγορά, ξεχωρίζει το όνομα του Βασίλη Τολιόπουλου, ο οποίος είχε βρεθεί «μια ανάσα» από τον ΑΡΗ, και σε δεύτερο βαθμό αυτό του Νίκου Μαραγκίδη.

Όπως φαίνεται, ο Ιωνικός θα στηριχτεί σε μία επτάδα παικτών ως βασικό «κορμό» και από εκεί και πέρα αποκτήθηκαν παίκτες που θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Στα φιλικά, ξεχώρισε η πολύ καλή εμφάνιση με την ΑΕΚ, από την οποία ηττήθηκε με 87-84 με buzzer beater καλάθι και φάουλ του Γιόνας Ματσιούλις.

Προτεινόμενα Άρθρα