Δύσκολη αποστολή στη Νίκαια

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έχει δύσκολη αποστολή σήμερα στην Αθήνα κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας (3/1, 15:00, ΕΡΤFLIX, Libero 107,4, AllAloutARIS Live) για τη 10η αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη θα προσπαθήσει να πάρει την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα και δεύτερη εκτός έδρας. Κάτι που αν καταφέρει, θα έχει διπλή σημασία, αφού πέρα από την εξασφάλιση του ροζ φύλλου αγώνα στην έδρα μίας ομάδας που φαίνεται ότι δύσκολα θα κινδυνέψει, θα ρεφάρει και την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό. Το βαθμολογικό κίνητρο είναι σημαντικό για τους “κιτρινόμαυρους”, μετά τα όσα έγιναν πριν από οκτώ μέρες κόντρα στους Ροδίτες.

Το έργο του ΑΡΗ φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι. Απέναντί τους έχουν έναν αντίπαλο ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά το τελευταίο διάστημα και διαθέτει ένα ρόστερ που μπορεί να κοιτάζει “προς τα πάνω”, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει μόλις τρεις νίκες, όσες δηλαδή και ο ΑΡΗΣ. Από την άλλη, ο Καμπερίδης έχει σημαντικές απουσίες, αφού για ακόμα μία φορά θα λείψουν ο Μίλαν Μιλόσεβιτς και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς.

Ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε πρόβλημα στη ρακέτα κόντρα στον Κολοσσό χωρίς τους δύο βασικούς ψηλούς του και σήμερα όλοι οι παίκτες θα κληθούν να κάνουν υπερπροσπάθεια απέναντι σε μία καλή και ενισχυμένη φροντ λάιν, η οποία απαρτίζεται από τους Μαυροκεφαλίδη, Χόλογουελ, Χουγκάζ, Φιτζπάτρικ και Τουτζιαράκη.

Προφανής στόχος του ΑΡΗ είναι να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλο, ο οποίος έχει πολύ καλούς παίκτες επιθετικά, ώστε να παραμείνει στη διεκδίκηση της νίκης.

Προτεινόμενα Άρθρα