Οι 4 συμφωνίες και ο Μάιλς

από AllAboutARIS

Τι ισχύει με τις περιπτώσεις των οφειλών της ΚΑΕ, τα χρήματα που πρέπει να δοθούν ως προκαταβολή και το πρόβλημα με τον Μάιλς

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχει προκύψει θέμα… deadline αναφορικά με τις συμφωνίες που πρέπει να ολοκληρώσει η ΚΑΕ ΑΡΗΣ για να αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών, αλλά η πληροφόρηση από την ΚΑΕ έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο είναι διαφορετική.

Ήδη γίνεται  λόγος για συμφωνίες με Ντάντσον, Σκορδίλη, Ματσόν και Μπετς που όμως θα μεταφραστούν σε…υπογραφές στην περίπτωση που καταβληθούν οι προκαταβολές. Περίπου 15-20 χιλιάδες ευρώ σε Ντάντσον (από τα 70.000), περίπου το 1/3 της οφειλής σε Σκορδίλη (30.000) και μικρά ποσά σε Ματσόν, Μπετς (συνολικά περίπου 10.000 ευρώ)

Η ΚΑΕ θεωρεί ότι δεν θα προκύψει θέμα με κανένα από τους παραπάνω, αλλά δεν μπορεί να σημειώσει το ίδιο για τον Μάιλς. Στον Αμερικανό οφείλονται περίπου 100.000 δολάρια, ο ΑΡΗΣ δίνει μπροστά περίπου τα 40.000, αλλά ο εκπρόσωπός του ζητάει όλο το ποσό.

Το πρόβλημα υφίσταται, αλλά σε συνάρτηση με τις παραπάνω περιπτώσεις εφόσον υπογραφούν, η ΚΑΕ θα αναζητήσει μέσω διαιτησίας της ΦΙΜΠΑ την λύση. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η ΦΙΜΠΑ παρενέβη και…συμβίβασε στην μέση περιπτώσεις σαν του Μάιλς με ένα σχέδιο κάπου στην μέση ανάμεσα στα όσα προσφέρει το σωματείο και απαιτεί ο παίκτης. Ως ύστατη λύση, λοιπόν, μάλλον αυτό θα είναι και το πλάνο που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση του Μάιλς που είναι η περίπτωση για την οποία δεν έχει προκύψει ακόμα συμφωνία.

Πάντως και με το συγκεκριμένο θέμα, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά το έλλειμμα επικοινωνίας της ΚΑΕ. Λύση σε τέτοια θέματα δεν είναι να μην λες τίποτα και να… ωθείς τα ΜΜΕ να γράψουν τα δικά τους αναζητώντας ως πηγή… πληροφόρησης μάνατζερ και δικηγόρους των παικτών και στην συνέχεια να… μοιράζεις την αλήθεια. Την θέση της για τόσο σημαντικά ζητήματα – όπως και για την περίπτωση Μποχωρίδη- πρέπει να την επικοινωνεί η ίδια η ΚΑΕ. Όταν δεν το κάνει, είναι εύκολο ο κάθε…μάνατζερ να περνάει το δικό του κλίμα που σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετεί τον πελάτη-παίκτη του και όχι τον ΑΡΗ.  

Προτεινόμενα Άρθρα