Η ΤΣΣΚΑ στο Παλαί, 17 χρόνια πριν (vid)

από AllAboutARIS

Χρονιά που ο ΑΡΗΣ είχε πάρει το Κόρατς και ακολούθως το Κύπελλο Ελλάδας

Η οριστικοποίηση του τουρνουά “Νίκος Γκάλης” αποτέλεσε μία ακόμα “ευχάριστη” είδηση για το καλαθοσφαιρικό τμήμα του ΑΡΗ, καθώς οι φίλοι της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν σημαντικά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Οπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την οποία δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στη Θεσσαλλονίκη, για να δώσει φιλικό παιχνίδι με τους “κίτρινους”, ενώ έχει αγωνιστεί στο “Nick Galis Hall” και για την Ευρωλίγκα το Δεκέμβρη 2006. 

Η πρώτη φορά ήταν τον Αύγουστο του 1997, όταν ο Κυπελλούχος Κόρατς ΑΡΗΣ  του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, αντιμετώπισε τη ρωσική ομάδα που προπονούσε ο Στάνισλαβ Ερέμιν. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν δημιουργήσει δυνατό σύνολο και έπαιξαν μπροστά στο κοινό τους. Οι “νεοφερμένοι” Ορτίθ, Σοκ, Μπόνι, Γαλακτερός, Πάσπαλι, Ναχάρ, Όρτμαν, τέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλα ονόματα του ρωσικού μπάσκετ, όπως οι Κουντέλιν, Πανόφ, Πασούτιν, Ντομάνι και Νταϊνένκο σε όμορφο παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος γέμισε το “Παλαί”.

Οι Ρώσοι επικράτησαν, τελικά, με 66-72, χωρίς το σκορ να έχει μεγάλη σημασία.

Λεπτομέρεια της αναμέτρησης πως, στη μεγαλύτερη διάρκειά της, οι οπαδοί του ΑΡΗ φώναζαν συνθήματα για το ποδόσφαιρο, καθώς η αγωνιστική χρονιά που επρόκετο να ξεκινήσει, θα έβρισκε το ποδοσφαιρικό τμήμα στη Β` εθνική.

Στην κατηγορία “Yellow TV”, μπορείτε να δείτε το δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου φιλικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 

Προτεινόμενα Άρθρα