"Μάχη" με φόντο την τετράδα

από AllAboutARIS

Μία σαφώς δύσκολη αποστολή περιμένει τον ΑΡΗ, ο οποίος φιλοξενείται σήμερα (13:00) από την ενισχυμένη ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι “κίτρινοι” βρίσκονται δύο πόντους πάνω από το σημερινό τους αντίπαλο αλλά έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα στη συνέχεια, όμως με νίκη σήμερα θα αποκτήσουν σαφέστατο προβάδισμα για την τετράδα. Δεύτερο ζητούμενο για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη (μετά τη νίκη) είναι η διατήρηση της διαφοράς του πρώτου αγώνα στο “Nick Galis Hall” όπου ο ΑΡΗΣ επικράτησε της ΑΕΚ με 86-75 προκειμένου να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί παίκτες του ΑΡΗ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι “κίτρινοι” ταξίδεψαν πλήρεις στην Αθήνα αφού οι ΛαΜάρκους Ριντ, Μουχάμεντ Πάσαλιτς και Κώστας Χαρίσης τέθηκαν στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη. Καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα θα παίξει και πάλι η άμυνα όπως υπογράμμισε τόσο ο 46χρονος τεχνικός του ΑΡΗ, όσο και ο ΛαΜάρκους Ριντ.

Η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί με εντελώς διαφορετικό πρόσωσπο σε σύγκριση με αυτό του πρώτου γύρου στο παιχνίδι του “Nick Galis Hall”. Το ρόστερ της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα έχει ενισχυθεί με τις προσθήκες των Ποπς Μενσά-Μπονσού, Μαλίκ Χέρστον, Τόμας Ντελινινκάιτις και Γιάννη Αθηναίου, ενώ τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ είναι ο Αμερικανός γκαρντ, Σκότι Ουϊλμπέκιν. Αυτοί σε συνδυασμό με τους… παλιούς μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο Ντούσαν Σάκοτα, αποτελούν μία ποιοτική ομάδα και έναν δύσκολο αντίπαλο για τον ΑΡΗ.

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 41
2 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 40
3 ΠΑΟΚ 37
4 ΑΡΗΣ 35 
5 ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN 34
6 ΑΕΚ 33
7 ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 33
8 ΑΠΟΛΛΩΝ Π. CARNA 31
9 ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ 30
10 ΚΑΟΔ AM.GENETICS 30
11 ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES 30
12 ΚΟΡΟΙΒΟΣ 28
13 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 27
14 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 24

(με έντονο χρώμα οι ομάδες που έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο)

Προτεινόμενα Άρθρα