Κακή ήττα ναι, απογοήτευση όχι

από AllAboutARIS

Πως πρέπει να διαχειριστεί την ήττα και την απώλεια του +11 ο ΑΡΗΣ σύμφωνα με τον Δημήτρη Σαχινίδη.

Στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Α.Ε.Κ. ο ΆΡΗΣ δεν παρουσίασε μια σαφή εικόνα για να αφήσει και όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοση του, καθότι αυτή είχε πάρα πολλές μεταπτώσεις σε σημείο τέτοιο που δεν ήξερε κανείς αν κυνηγάει τη νίκη ή την προστασία της διαφοράς των 11 πόντων από τον πρώτο γύρο. Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν διαστήματα στα οποία οι παίκτες έβγαζαν αποφασιστικότητα και αντίστοιχες χρονικές στιγμές που πνιγόντουσαν στα ίδια τους τα λάθη από το άγχος και την πίεση.

Όπως είναι λοιπόν εύκολο να αντιληφθεί κανείς με μια τέτοια απόδοση το πιο φυσιολογικό αποτέλεσμα θα ήταν η ήττα η οποία εντέλει ήρθε, ωστόσο δεν ήταν ότι πιο άσχημο συνέβη εχθές στο Ο.Α.Κ.Α. μιας και η ομάδα δεν μπόρεσε να διαφυλάξει ούτε την διαφορά που θα της έδινε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και με βάση το πρόγραμμα των ερχόμενων αγωνιστικών μοιάζει να μην βρίσκεται και στην πλέον ευνοική θέση. Από εκεί και πέρα τα προγνωστικά είναι για να μην επαληθεύονται και μπορεί η συγκεκριμένη ήττα στο μέλλον να λειτουργήσει ευεργετικά δίνοντας στην ομάδα την ευκαιρία να βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό και τις δυνατότητες της ώστε να μπορέσει μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να βγει κάτι θετικό. Όλα αυτά δεν είναι καθόλου παρηγορητικά ούτε στοχεύουν στο να χρυσώσουν το χάπι κι αυτό γιατί απαγορεύεται δια ροπάλου όσο ο αγώνας για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ είναι σε εξέλιξη η ομάδα να φορέσει μαύρες πλερέζες στεκούμενη σε πιθανά αρνητικά αποτελέσματα.

Η διαφορά μπάτζετ μεταξύ των δύο ομάδων ήταν γνωστή όπως και η εν γένει οικονομική τους κατάσταση δυσανάλογη, καθώς ο ΆΡΗΣ παλεύει καθημερινά με το σθένος του βγαίνοντας νικητής και αυτό πρέπει να πιστωθεί σε όλο το επιτελείο της Κ.Α.Ε. ενώ η Α.Ε.Κ. έχει αποδειχθεί πώς είναι μια έτοιμη ομάδα. Αυτό και μόνο το γεγονός δε θα πρέπει να συνιστά άλλοθι, αλλά να δώσει στην ομάδα ένα ελαφρυντικό για τις όποιες κακοτοπιές συναντά στο δρόμο της μέχρι την έλευση ενός επενδυτή ο οποίος θα αποτινάξει από πάνω της το χρηματοοικονομικό πρόβλημα προσδίδοντας της παράλληλα ένα επιπλέον λιθαράκι στο προσωπικό της πρεστίζ.

Παρά τις τόσες διαφορές όμως μεταξύ των δύο ομάδων για να έρθει αυτή η ήττα έπρεπε να βάλει το χέρι της και ο αστάθμητος, πλην όμως τόσο συνηθισμένος πια παράγοντας της διαιτησίας, καθώς εχθές συνέβη κάτι απίστευτο και πρωτοφανές στα χρονικά του Ελληνικού μπάσκετ. Μια ομάδα που το 90% των επιθέσεων της στηρίζεται στο σουτ από την περιφέρεια κέρδισε μεγαλύτερο αριθμό βολών από όσες ο ΆΡΗΣ που βασίζεται περισσότερο στο οργανωμένο μπάσκετ και σε έναν πιο ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού. Η αγωνιστική άνοδος την οποία παρουσίαζε η ομάδα ήταν εμφανές πώς ενοχλούσε η συμπεριφορές των διαιτητών αποτελούν απλώς την επιβεβαίωση.

Φυσικά η μεγάλη σε διάρκεια διακοπή θεωρείται δεδομένο πώς θα συμβάλει στην αγωνιστική ανασύνταξη της ομάδας και θα την αφήσει να ετοιμάσει ήρεμη και απερίσπαστη τα πλάνα της εν όψει των επόμενων εξίσου απαιτητικών αναμετρήσεων στις οποίες επιβάλλεται να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε όλους τους τομείς.

Προτεινόμενα Άρθρα