Χαρίσης: «Παλεύουμε να βρούμε τον ρυθμό μας»

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε από τον ΚΑΟΔ στο πρόσφατο φιλικό, όμως αυτό που φάνηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο είναι ότι η διακοπή τον έχει επηρεάσει, κάτι που παραδέχθηκε και ο Κώστας Χαρίσης.

Αρχικά ο Έλληνας σέντερ των «κιτρίνων» τόνισε: «Έχουμε βγει εκτός ρυθμού, προσπαθούμε να μπούμε την νοοτροπία αγώνων. Είναι δύσκολο, είτε κάνεις μεγάλο κενό χωρίς προπονήσεις, είτε χωρίς αγώνες και μόνο με προπονήσεις είναι δύσκολο για την ψυχολογία των αθλητών. Στο φιλικό με τον ΚΑΟΔ, η ομάδα της Δράμας ήταν πιο έτοιμη στο πρώτο ημίχρονο από εμάς και γι’ αυτό χάσαμε» ενώ για την νέα μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα, κυρίως για τον ΑΡΗ είπε: «Σίγουρα χάνει η ομάδα τον ρυθμό της, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, υπήρξε και άλλο κενό. Ευτυχώς δουλεύουμε σε καλούς ρυθμούς και πιστεύω ότι θα αναπληρώσουμε το κενό.  Δεν θα ήμαστε όπως πριν την διακοπή, αλλά θα κοιτάξουμε αυτή την διαφορετικότητα που θα έχουμε να την μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο» και συμπλήρωσε: «Στην ΑΕΚ με δύσκολο αντίπαλο, παίξαμε τα τελευταία πέντε λεπτά άσχημα, στα υπόλοιπα παίξαμε πολύ καλά. Θέλω να πιστεύω ότι θα δείξουμε στην επιστροφή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, τον καλό μας εαυτό».

Όσον αφορά την… κούρσα για την τρίτη θέση είπε: «Ξεκάθαρα έχουμε μειονεκτική θέση, έχουμε εντός Παναθηναικό και Ολυμπιακό που είναι εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια, πρέπει εμείς να παίξουμε εξαιρετικά και αυτοί να μην είναι σε τόσο καλή μέρα. Οι υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για την τρίτη θέση, δεν έχουν αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να μείνουμε  συγκεντρωμένοι, να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια, φυσικά και αυτά με Παναθηναικό και Ολυμπιακό και θα κοιτάξουμε να κάνουμε απολογισμό το τέλος».

Επίσης πρόσθεσε για τα παιχνίδια με Παναθηναικό και Ολυμπιακό: «Έχουμε δείξει ότι τους κοντράραμε, όπως είπα πρέπει να δείξουμε μία πολύ καλή εμφάνιση, ο αντίπαλος μας να μην είναι τόσο καλός, να το εκμεταλλευτούμε και να χτυπήσουμε τα παιχνίδια. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο παρελθόν έχουν έρθει από μικρότερες ομάδες, πόσο μάλλον από τον ΑΡΗ.

Αναφορικά με την δική εικόνα στο που θα πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα του ΑΡΗ ενόψει των πλέι οφ είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλή πιεστική άμυνα, να μειώσουμε τα λάθη και να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι στην επίθεση. Και στο «πέντε εναντίον πέντε» και στους αιφνιδιασμούς. Στο φιλικό με τον ΚΑΟΔ είχαμε αιφνιδιασμούς οι οποίοι όμως δεν βγήκαν. Πρέπει να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι αλλά παράλληλα να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε στην άμυνα».

Προτεινόμενα Άρθρα