"Το διαμάντι της Θεσσαλονίκης ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Ο Στιβ Γιατζόγλου ήταν ορεξάτος και δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο στην συνέντευξη τύπου, ξεκινώντας με μία ιστορία της… καθημερινότητας για να μιλήσει για την Καβάλα.

“Όταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί για να αγοράσεις μία τηλεόραση τι είναι το πρώτο που σου λέει ο πωλητής; Αν θες μεγάλη ή μικρή οθόνη, πόσο μεγάλη θα είναι” και πρόσθεσε: “Για εμάς η μικρή εικόνα ήταν ότι έπρεπε να κάνουμε ένεση στον πρώτο μας σκόρερ τον Κοστόφ ο οποίος έχει 16 πόντους. Ο γιατρός είπε ότι μπορεί να παίξει, τον ρώτησα αν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, μου είπε ναι. Του ρώτησα αν πάθει υποτροπή πόσο μπορεί να μείνει εκτός, μίλησε για δύο μήνες. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι έπρεπε να τον αφήσουμε εκτός, έχουμε 15 μέρες μπροστά μας για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια που θέλουμε να κερδίσουμε. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι για εμάς… warm up (μετάφραση μία προπόνηση, προθέρμανση) για τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε”.
Ο προπονητής της Καβάλας συνέχισε λέγοντας:”Είχαμε βάλει στόχο να κρατήσουμε τον ΑΡΗ κάτω από τους 70 πόντους και το πετύχαμε. Αναγκάσαμε σε 22 λάθη τον ΑΡΗ, πήραμε 11 κλέψίματα, στην άμυνα κάναμε υπέρβαση. Αλλά ο ΑΡΗΣ δεν είναι τυχαία ομάδα και φάνηκει η κλάση των παικτών του σε ορισμένς στιγμές του παιχνιδιού. Δεν ξέρω πόσο καλά είναι η γυναικεία ομάδα του ΑΡΗ, αλλά με 50 πόντους την ανδρική δεν μπορείς να την κερδίσεις”.
Επίσης πρόσθεσε: Έχω τέσσερις μέρες στην ομάδα, βλέπεις αδυναμίες τι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχυθούμε περιφερειακά. Ο Ρόμπινσον κουράστηκε αρκετά γιατί δεν έπαιξε ο Βούλγαρος (σ.σ.Κοστόφ). Είχαμε μία θετική παρουσία δεν θα πω ότι οι 18 πόντοι μας αδικουν. Κάναμε μία αξιόλογη παρουσίαση δεν έχουμε ώρα να κλάψουμε ούτε να γελάσουμε”.

Σε ερώτηση για το αν θα πάρει πλέι μέικερ είπε: “Μόλις τον βρω, μόλις βρούμε λύση που μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά και αγωνιστικά. Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί”

Για την επιστροφή στο Αλεξάνδρειο και την αποθεώση από τον κόσμο είπε: “Τα συναισθήματα πάντα είναι ευχάριστα, έχω φίλους εδώ, έχω ζήσει αρκετά χρόνια. Δεν έπεσα κάτω να κλάψω από την συγκίνηση, είναι ένα γνώριμο περιβάλλον. Ο ΑΡΗΣ έχει ίσως την μεγαλύτερη ιστορία, είναι το “διαμάντι” της πόλης. Οι πιο νέοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο ΑΡΗΣ έβαλε την Θεσσαλονίκη στον χάρτη. Είναι πάντα καλά όταν γυρίζω πίσω”.

Για το αν θα χτίσει πάνω στην άμυνα είπε αρχικά απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του έκανε την σχετική ερώτηση: “Εσύ τι νομίζεις;” και συνέχισε: “Από την στιγμή που αυτό που μπορώ να εφαρμόσω περισσότερο είναι η αμυντική τακτική. Η ικανότητα του κάθε παίκτη επιθετικά είναι μέχρι ένα σημείο για να το αλλάξει ένας προπονητής. Η προπόνηση γίνεται για να κερδίσουμε παιχνίδια”
Τέλος μίλησε και για τον κόουτς Πρίφτη τονίζοντας: “Αυτό που θέλω να τονίσω ότι ο κόουτς Πρίφτης έκανε τις καλύτερες επιλογές στους ξένους, είναι φανταστικοί σε συνάρτηση με το μπάτζετ που έχει. Ο ΑΡΗΣ θα κάνει εξαιρετική πορεία και Ελλάδα και Ευρώπη”.

Η κουβέντα επέστρεψε στην Καβάλα λέγοντας: “Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι άλλοι, ο Απόλλωνας έχασε από τον Αρκαδικό. Η παρτίδα παίζεται ακόμη αλλά έχουμε τρεις… μαχαιριές πλάτη, τρεις ήττες εντός έδρας με ομάδες που έχουν ίδιους στόχους με εμάς. Στην Καβάλα δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ο πρόεδρος είπε ότι θα “ματώσει” για να φέρουμε ενίσχυση. Είναι βουνό για τον άλλο, βουνό και για μένα”.

Προτεινόμενα Άρθρα