Πρώτος, τρίτος ή… εξίσωση

από AllAboutARIS

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση στη βαθμολογία αλλά και τα σενάρια της τελικής κατάταξης μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Eurocup.

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα, ο ΑΡΗΣ κρατάει την τύχη στα χέρια του, όχι όσον αφορά την πρόκριση την οποία έχει ήδη στις αποσκευές του, αλλά για την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Eurocup. Αν οι “κίτρινοι” επικρατήσουν την προσεχή Τρίτη της Μπάνβιτ στο “Nick Galis Hall”, τότε θα τερματίσουν στην πρώτη θέση χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι μεταξύ της Τραμπζονσπόρ και της Ούνιξ στην Τραπεζούντα. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να τερματίσουν από 2οι μέχρι και 4οι ανάλογα με τις διαφορές των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής.

Αναλυτικά τα σενάρια:

  • Ο ΑΡΗΣ κερδίζει την Μπάνβιτ και ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Τραμπζονσπόρ-Ούνιξ, τερματίζει 1ος.
  • Ο ΑΡΗΣ χάνει από την Μπάνβιτ, η Ούνιξ κερδίζει την Τραμπζονσπόρ, τερματίζει 3ος γιατί υστερεί στην ισοβαθμία με την Μπάνβιτ.
  • Ο ΑΡΗΣ χάνει από την Μπάνβιτ, η Τραμπζονσπόρ κερδίζει την Ούνιξ, τότε τα πράγματα μπλέκονται. Θα υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία και όλες οι ομάδες θα έχουν απολογισμό 3 νίκες και 3 ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια, άρα τα πάντα θα κριθούν στις διαφορές. Πριν τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας, η Ούνιξ έχει την καλύτερη διαφορά με το +21, ενώ ακολουθεί ο ΑΡΗΣ με -1, η Μπάνβιτ με -6 και η Τραμπζονσπόρ με -14.

Προτεινόμενα Άρθρα