Τα δεδομένα στην υπόθεση ΑΡΗ-Μπατίστα

από AllAboutARIS

Η τέταρτη σερί ήττα του ΑΡΗ δεν διαφοροποίησε την άποψη της διοίκησης και του προπονητή για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Ο Εστεμπάν Μπατίστα παραμένει ο μοναδικός στόχος, έχει συμβόλαιο στην Κίνα, θέλει να έρθει όμως ακόμα το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά.

Οι “κίτρινοι” εξακολουθούν να κοιτάνε την αγορά μήπως προκύψει καποια αξιόλογη περίπτωση, ένας παίκτης ο οποίος να μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και να ενισχύσει την ομάδα στο EuroCup. Αυτός ο παίκτης όμως δεν υπάρχει. Οι “κίτρινοι” έχουν εντοπίσει περιπτώσεις παικτών οι οποίοι όμως δεσμεύονται με συμβόλαιο, όπως ο Μάικ Μπράμος, αλλά δεν θεωρείται σκόπιμο αυτή την στιγμή να γίνει μία μεγάλή οικονομική υπέρβαση για να δοθούν χρήματα σε άλλη ομάδα και να αποκτηθεί ένας παίκτης για έξι μήνες. 

Οπότε η μοναδική περίπτωση που απασχολεί τον ΑΡΗ είναι ο Εστεμπάν Μπατίστα, ο οποίος ναι μεν έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν έχουν αλλάξει. Ένα από αυτά είναι το συμβόλαιο του στην Κίνα, όπου οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις ολοκληρώνονται στις 5 Φεβρουαρίου κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι στην λίστα του EuroCup, παρά μόνο στην Α1. 
Οι “κίτρινοι” έχουν καταθέσει την πρόταση τους και περιμένουν απάντηση (αρχικά ο Μπατίστα ζητούσε 50.000 τον μήνα, όμως έχει ρίξει τις απαιτήσεις του, οι οποίοι παραμένουν υψηλές) και είναι αισιόδοξοι ότι το θέμα θα κλείσει με το “ναι” του Ουρουγουανού. 
Μία άλλη παράμετρος στο θέμα Μπατίστα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήδη απασχολεί και άλλες ομάδες, οπότε δεν αποκλείεται η εταιρεία που τον εκπροσωπεί να τον βάλει σε… πλειστηριασμό γνωρίζοντας ότι μέσα στον Φεβρουάριο ομάδες της Ευρωλίγκα θα αναζητούν ενίσχυση. Αυτό είναι κάτι που θέλουν να προλάβουν στον ΑΡΗ, μιας και αν γίνει αυτό, τότε φαντάζει δύσκολο να μπορέσουν οι “κίτρινοι” να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την εταιρεία που εκπροσωπεί τον Μπατίστα εκτός Ελλάδος, μιας και με τον Έλληνα εκπρόσωπο του υπάρχει θετικότατο κλίμα, άψογη συνεργασία προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. 

Ο ΑΡΗΣ προκειμένου να δελεάσει τον Ουρουγουανό, έριξε στο τραπέζι των συζητήσεων και την προοπτική συνεργασίας για 1,5 χρόνο, όμως αυτό δεν προχώρησε τουλάχιστον αυτή την στιγμή. Και αυτό γιατί αρχικά το νούμερο που… ακούστηκε από την άλλη πλευρά για συνεργασία την επόμενη χρονιά κρίθηκε ως απαγορευτικό. 

Οι “κίτρινοι” λοιπόν αναμένουν τις εξελίξεις, πιέζουν για να τελειώσει σύντομα το ζήτημα, αλλά δεν έχουν δώσει τελεσίγραφο την στιγμή που στην αγορά δεν υπάρχουν άλλες αξιόλογες επιλογές για την θέση του σέντερ. Παράλληλα κοιτάνε και για παίκτη στην θέση “3”, όμως κι εδώ η αναζήτηση δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα