Κοντά σε Γκριν η ΑΕΚ

από AllAboutARIS

Ο Αμερικάνος πλέι μέικερ Τορίν Γκριν που είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 είναι στις πρώτες επιλογές του Γιούρι Ζντοβτς για να αντικαταστήσει τον Ντιόντε Κρίστμας.

Στο πρόσωπο του Αμερικανού πλέι μέικερ Τορίν Γκριν που είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 φαίνεται να έχει καταλήξει ο Γιούρι Ζντοβτς για να αντικαταστήσει τον Ντιόντε Κρίστμας.
Ο 30χρονος Γκριν μετά το οριστικό όχι του Κλιφ Χάμοντς, που για οικογενειακούς λόγους αποφάσισε να μην επιστρέψει αυτή την χρονική περίοδο στην Ευρώπη, δείχνει να βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών του Σλοβένου τεχνικού. Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και δύο φορές πρωταθλητής NCAA έχει ύψος 1,85μ. και πρόκειται για καθαρόαιμο πλέι μέικερ.

Ο Γκριν τη στιγμή αυτή ανήκει στην Αβελλίνο όμως στο συμβόλαιό του είχε συμπεριλάβει όρο να μπορεί να φύγει χωρίς αποζημίωση. Στα αρνητικά της περίπτωσης του νέου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις Αμερικανού της ΑΕΚ είναι ότι έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο γιατί είχε κάνει μία επέμβαση στο μάτι του. Μέχρι τότε ήταν βασικός και με πάνω από 30΄ μέσο όρο συμμετοχης στην Ιταλική Α1.

Στην ΑΕΚ έχουνε φροντίσει να ενημερωθούνε σχετικά και σε συνεργασία με Ιταλό γιατρό που έχει εξετάσει τον Γκριν να έχουνε πάρει το ΟΚ πως μπορεί να αγωνιστεί άμεσα με προστατευτικά γυαλιά για κάποιο διάστημα. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει πως δεν τα χρειάζεται. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα ξεκαθαρίσει με την άφιξή του στην Αθήνα όπου έχει ειδοποιηθεί να έρθει ώστε να περάσει από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν υπογράψει το συμβόλαιό του.

Στα θετικά του είναι επίσης το ότι είναι κάτοχος Γεωργιανού διαβατηρίου που σημαίνει ότι αν αποκτηθεί θα αγωνίζεται ως κοινοτικός. Κάτι που θα επιτρέψει στην ΑΕΚ και τον Ζντοβτς να καλύψει τη θέση του έκτου ξένου της στη συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την απόκτηση Αμερικάνου.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πέρασμά του από την ΑΕΚ από την ΑΕΚ σε 24 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος είχε σε 33:49 λεπτά μέσου όρου συμμετοχής 15,25 πόντους και 3,5 ασίστ. Μάλιστα επί προσωπικού στη συνέχεια της καριέρας του την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 κέρδισε το πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Λιμόζ.

Προτεινόμενα Άρθρα