"Σκεφτόμαστε μόνο την Καβάλα, η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει"

από AllAboutARIS

Παρά τη νίκη που συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, ο ΑΡΗΣ ήταν άστοχος στις βολές και υπέπεσε και σε αρκετά λάθη με τον Αμερικανό όμως να μην ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς τόνισε ότι έπαιξε ρόλο και η μεγάλη διαφορά του χθεσινού αγώνα

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Οκάρο Ουάιτ μετά τη χθεσινή νίκη επί του Κοροίβου στο “Nick Galis Hall”:

Μία εύκολη νίκη απέναντι στον Κόροιβο. Είχατε στο μυαλό σας την ήττα του πρώτου γύρου στην έδρα τους;

«Ναι, φυσικά. Παίξαμε στην έδρα τους και μας κέρδισαν, έπαιξαν καλύτερα από εμάς. Θέλαμε λοιπόν να πάρουμε αυτή τη νίκη και να παίξουμε καλά. Νομίζω ότι το κάναμε σήμερα (σ.σ. χθες), όλοι έπαιξαν καλά».

Μπορεί όλοι να μιλάνε για την άμυνα και ότι αποτελεί το βασικό “όπλο” του ΑΡΗ φέτος, αλλά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχετε σκοράρει σχεδόν 87 πόντους κατά μέσο όρο. Δείχνετε ότι βρίσκεται ρυθμό και στην επίθεση.

«Έχουμε βρει ρυθμό και όταν έχουμε τέτοιες εμφανίσεις με υψηλό σκορ είναι εξαιτίας της άμυνας. Κάνουμε πολλά κλεψίματα και είμαστε μία ομάδα πολύ καλή στους αιφνιδιασμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που σκοράρουμε περισσότερο».

Ήταν ένα καλό παιχνίδια για τον ΑΡΗ, αλλά αν ψάξουμε για κάτι αρνητικό αυτό ήταν η αστοχία στις βολές, είχατε 11/22, και τα λάθη που είχατε 11. Που οφείλεται αυτό; Έπαιξε ρόλο και η διαφορά που ήταν μεγάλη και χαλαρώσατε;

«Μπορεί να έπαιξε κι αυτό ρόλο. Ο αγώνας πήγαινε πολύ καλά για μας και ίσως χαλαρώσαμε. Έχασα εγώ μία βολή, ο Δίπλαρος έχασε κι αυτός μερικές αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο ανησυχώ. Όσον αφορά τα 11 λάθη, είναι μία μέτρια επίδοση. Αρκετά εξ αυτών οφείλονται σε δικές μας κακές επιλογές αλλά θεωρώ ότι είναι μία όχι και τόσο κακή επίδοση συγκριτικά με άλλους αγώνες στους οποίους έχουμε κάνει πάρα πολλά λάθη. Δεν θεωρώ ότι θα έχουμε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα στον δύσκολο αγώνα που έρχεται το Σάββατο».

Τώρα που έχετε ολοκληρώσει τις ευρωπαϊκές σας υποχρεώσεις, είστε αποκλειστικά συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα. Αυτό αλλάζει τον τρόπο σκέψης σας, το γεγονός ότι έχετε ένα παιχνίδι την εβδομάδα;

«Είναι φυσιολογικό. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας τώρα που θα έχουμε μόνο έναν αγώνα την εβδομάδα. Θα έχουμε λιγότερη πίεση και περισσότερες ευκαιρίες για ξεκούραση κάποιες μέρες ή εβδομάδες. Δυστυχώς, αυτή η εβδομάδα είναι όπως όταν είχαμε υποχρεώσεις στο Eurocup με το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε και θα προσπαθήσουμε να μπούμε σε ρυθμούς ενός αγώνα την εβδομάδα».

Αρκετοί μιλούν για τον αγώνα με την ΑΕΚ αλλά πριν από αυτόν υπάρχει ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα η οποία παίζει για την επιβίωσή της. Τι περιμένετε από αυτό το παιχνίδι κι αν σκέφτεστε από τώρα την ΑΕΚ.

«Αναμφισβήτητα σκεφτόμαστε μόνο την Καβάλα. Είχαν έναν πολύ δυνατό αγώνα με την Κηφισιά, έχασαν με 4 πόντους αλλά ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είναι μία δυνατή ομάδα που έχει παίξει καλά τις τελευταίες εβδομάδες και όπως είπες κι εσύ, έχουν κίνητρο, να παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Ασχολούμαστε με αυτόν τον αγώνα τώρα και θα ασχοληθούμε με την ΑΕΚ αργότερα».

Προτεινόμενα Άρθρα