Γυαλίζει το μάτι τους!

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, κάτι που αποδείχθηκε έντονα και στην χθεσινή αναμέτρηση με τον Κόροιβο.

Η άμυνα είναι η «βάση» στην οποία στηρίζονται οι «κίτρινοι» καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας σαιζόν και αυτή που τους έχει βοηθήσει να σημειώσουν σημαντικές νίκες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα πάντως, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αποδεικνύουν πόσο ικανοί σκόρερ είναι.

Ο ΑΡΗΣ σημειώνει κατά μέσο όρο τη φετινή σαιζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα 77,63 πόντους. Στα τελευταία πέντε ματς όμως, η παραγωγικότητα της ομάδας επιθετικά έχει αυξηθεί αισθητά, καθώς στα τρία ματς ξεπέρασε τους 80 πόντους (Αρκαδικό 86, Λαύριο 82, Τρίκαλα 83) και στο ένα άγγιξε την κατοστάρα (σταμάτησε στους 99 με τον Κόροιβο). Συνυπολογίζοντας και τους 77 πόντους που σημειώθηκαν κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ., μιλάμε για 85,4 πόντους ανά παιχνίδι, νούμερο εξαιρετικά υψηλό αν σκεφτεί κανείς ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Α.Ε.Κ., σκοράρουν -στα τελευταία πέντε ματς πάντα- 82, 78,8 και 74 πόντους αντίστοιχα.

Επίσης, ο Αυτοκράτορας έχει βελτιώσει και τα ποσοστά του, κυρίως, στα σουτ δύο πόντων. Πιο συγκεκριμένα, στους τελευταίους πέντε αγώνες, ο ΑΡΗΣ έχει ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα 62,16% μ.ο.

Ζητούμενο πλέον για τους «κίτρινους», όπως είπε και ο κόουτς Πρίφτης στην χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, είναι να έχουν σταθερή απόδοση στις αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα