Έτσι άλωσε το "Ο.Α.Κ.Α."

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Α.Ε.Κ. προετοιμάζονται για την "μάχη" της Κυριακής που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο ομάδες θα κατακτήσει την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το AllAboutARIS ρίχνει μια ματιά στα στοιχεία που έκριναν την αναμέτρηση του πρώτου γύρου.

Οι «κίτρινοι» μετά την βαριά ήττα στο Eurocup από την Μπουντούσνοστ με 75-56 αντιμετώπιζαν εκτός έδρας την Α.Ε.Κ. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, παρά την πεσμένη ψυχολογία μετά την ήττα στην Ποντγκόριτσα, έδειξε χαρακτήρα στο “Ο.Α.Κ.Α.” κι έφυγε με το «διπλό» (74-83).

Ο Αυτοκράτορας είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση και βρέθηκε να κερδίζει με 20 πόντους διαφορά (48-68), 43΄΄ πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Όπως στα περισσότερα ματς, έτσι και σ’ εκείνο, ο ΑΡΗΣ είχε στηριχτεί στην άμυνά του. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν καταφέρει να περιορίσουν την δράση του πιο απειλητικού παίκτη της Α.Ε.Κ., του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με δέκα πόντους (3/8 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 4/7 βολές). Το ρίσκο που πήρε ο ΑΡΗΣ σ’ εκείνο το παιχνίδι ήταν ότι έδωσε το μακρινό σουτ στην Α.Ε.Κ. Εκ του αποτελέσματος ο Δημήτρης Πρίφτης δικαιώθηκε για την επιλογή του αυτή, καθώς η Ενώση ευστόχησε σε μόλις 6 τρίποντα από τα 29 που εκτέλεσε.

Οι «κίτρινοι» επικράτησαν και στην μάχη των ριμπάουντ, μαζεύοντας 35 έναντι 34 των αντιπάλων τους. Η υπομονή, η ψυχραιμία και η συγκέντρωση με την οποία έπαιζαν στην επίθεση τους βοήθησε να τελειώσουν το ματς με ποσοστό 50% στα δίποντα (26/52) και 88% στις βολές (16/18). Επιπλέον, εκδήλωσαν 8 παραπάνω επιθέσεις από την Α.Ε.Κ. (67 έναντι 59), οδηγώντας τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα 17 φορές στο λάθος.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα, η Α.Ε.Κ. έκανε την αντεπίθεσή της και κατάφερε να μειώσει την διαφορά σε μονοψήφιο (66-75), πέντε λεπτά πριν το τέλος, με τους Κούπερ και Μαυροειδή να κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά. Στα κρίσιμα σημεία όμως, οι Οκάρο Ουάιτ και Τζερέλ ΜακΝίλ έβαλαν τα μεγάλα σουτ και βοήθησαν τον ΑΡΗ να φύγει με τη νίκη.

 

Προτεινόμενα Άρθρα