Την… κατάπιε η "μαύρη τρύπα" του Παλέ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ για τρίτη φορά επικράτησε της ΑΕΚ και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι "κίτρινοι" αν και βρέθηκαν στο -11, αντέδρασαν και με κορυφαίους Κοέν και Πελεκάνο έκαναν την ανατροπή επικρατώντας με 77-76.

Ο ΑΡΗΣ έδειξε επηρεασμένος αρχικά από το σκληρό παιχνίδι της ΑΕΚ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 4-10 στο πέμπτο λεπτό. Οι “κίτρινοι” μετά από τάιμ άουτ του Πρίφτη αντέδρασαν με τον Ουότερς και έκαναν ένα σερί 12-2 για να προηγηθούν με 16-12 στο 8ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου το προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 16-18, σε μία περίοδο με ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, δύο τεχνικές ποινές.

Το παιχνίδι κόντεψε να… τιναχτεί στον αέρα στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου. Με 39 δευτερόλεπτα αγώνα, ο Ουάιτ έπαιξε με… πλάτη τον Μαυροκεφαλίδη ο οποίος έκανε “θέατρο” και βούτηξε για να πάρει το επιθετικό φάουλ. Σωστά οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή, που ήταν η δεύτερη του και τον απέβαλλαν από τον αγώνα.

Όμως εκεί ο Παπαντωνίου χωρίς λόγο αλλά ίσως με… εντολή πήγε και έσπρωξε τον Ουάιτ ο οποίος έδωσε το χέρι στον Μαυροκεφαλίδη για να τον σηκώσει. Ο Αμερικανός του ΑΡΗ αντέδρασε και χρεώθηκε με αντιαθλητικό.

Ο ΑΡΗΣ έδειξε αρχικά να εκμεταλλεύεται την ένταση και μείωσε σε 21-24 στο 12ο λεπτό. Αλλά η συνέχεια δεν ήταν καλή για τον ΑΡΗ. Οι Ουότερς, Ουάιτ και ΜακΝίλ χρεώθηκαν με τρία φάουλ και αυτό επηρέασε τους γηπεδούχους. Η Α.Ε.Κ. έκανε ένα επιμέρους σερί 11-4 και προηγήθηκε με 25-35 στο 14ο λεπτό ενώ λίγο αργότερα η διαφορά πήρε στους 11 (27-38), με το ημίχρονο να τελειώνει 37-47 και τους παίκτες του Πρίφτη να κάνουν ένα κακό δεκάλεπτο, επηρεασμενοι από την ένταση και την διακοπή.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακοποίηση του αθλήματος, από την οποία όμως ο ΑΡΗΣ βγήκε ο χαμένος, μιας και οι διαιτητές έβλεπαν μόνο τα φάουλ των “κιτρίνων” και όχι των φιλοξενούμενων που είχαν ένα φάουλ (!!!) μετά από εννέα λεπτά αγώνα. Η ΑΕΚ κράτησε την διαφορά, η οποία έμεινε στους δέκα πόντους (50-60) στο τέλος του τρίτο δεκαλέπτου. Ο Πρίφτης αναγκαστικά λόγω φάουλ στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο κράτησε εκτός τους Ουάιτ, Ουότερς και ΜακΝίλ κάτι που επηρέασε επιθετικά τον ΑΡΗ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι “κίτρινοι” μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη. Με σκληρή άμυνα και τους Αμερικανούς να επιστρέφουν στο παρκέ, ο ΑΡΗΣ αντέδρασε μέσα σε τρία λεπτά. Με κορυφαίους Κοέν που είχε δύο… κολλητά τρίποντα, και Πελεκάνο ο οποίος έπαιξε άμυνα αλλά και σκόραρε, έγινε ένα σερί 16-4 και το σκορ έγινε 66-64 στο 33ο λεπτό, με το Παλέ να έχει πάρει… φωτιά.

Οι “κίτρινοι” είχαν την ψυχολογία, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν με 72-67 στο 37΄και 30΄΄. Η ΑΕΚ παρά τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε, δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει λόγω της εξαιρετικής άμυνας των παικτών του Πρίφτη. Πάντως κατάφερε να ισοφαρίσει σε 76-76 με καλάθι του Μπράουν και μόλις 18 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Μιλόσεβιτς έκανε… έξυπνα φάουλ στον Χάγκινς ο οποίος είχε 2/4 βολές. Ο Αμερικανός είχε 1/2 με 14 δευτερόλεπτα να απομένουν, κάνοντας το 77-76. Ο Γκριν πήρε την τελευταία επιθεση, ο Κοέν τον ακολούθησε και ο Αμερικανός της ΑΕΚ αστόχησε, με τον ΑΡΗ να παίρνει μία τεράστια νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-47, 50-60, 77-76.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πελεκάνος 15 (3), Ουάιτ 7 (2), Ουότερς 11, Χάγκινς 12, ΜακΝίλ 6, Ξανθόπουλος 5 (1), Τσούπκοβιτς 3. Δίπλαρος, Ζάρας 2, Κοέν 12 (7ρ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2.

Α.Ε.Κ. (Ζντοβτς): Σάκοτα 9 (1), Χέρστον 5 (1), Μπράουν 14, Καλαμπόκης 2, Μαυροειδής 4, Παπαντωνίου 1, Μιλόσεβιτς 13 (1), Γκριν 12 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Κάρτερ 7 (1), Σαρικόπουλος 5.

Προτεινόμενα Άρθρα