Το… μπαλάκι στην ΕΟΚ επέστρεψε ο Κοντονής

από AllAboutARIS

Επικαλέστηκε το αυτοδιοίκητο της ΕΟΚ και δήλωσε αναρμόδιος για να πάρει θέση στην ενδεχόμενη τιμωρία της ΑΕΚ.

Η ΕΟΚ θα είναι αυτή που θα πάρει τελικά την απόφαση για τον αποκλεισμό ή όχι της ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις καθώς ο Σταύρος Κοντονής δεν θέλησε να πάρει θέση επικαλούμενος το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας. Η τιμωρία της ΑΕΚ αφορά αποκλειστικά την οικογένεια του μπάσκετ και δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Πολιτείας, είναι το μήνυμα που έστειλε η πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο.

Ο Σταύρος Κοντονής υποστηρίζει πως ο νόμος που επικαλείται η ΕΟΚ αφορά μόνο στις εθνικές ομάδες κι όχι σε επαγγελματικά σωματεία, συμπληρώνοντας δε πως ουδέποτε μέχρι σήμερα η ΕΟΚ είχε ζητήσει κάτι παρόμοιο για θέμα που αφορούσε την οποιαδήποτε εθνική ομάδα.

Έτσι, η ΕΟΚ θα είναι αυτή που καλείται να πάρει την απόφαση και πρέπει να το κάνει μέχρι αύριο προκειμένου να μην γίνουν πράξη οι απειλές της FIBA περί αποκλεισμού των Εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις της. Εκτός, κι αν η πλευρά της ΑΕΚ υπαναχωρήσει και αλλάξει την απόφασή της για συμμετοχή στο Eurocup αντί του Basketball Champions League, ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Προτεινόμενα Άρθρα