Πρόταση σε Γουάιτ με διέξοδο για ΝΒΑ

από AllAboutARIS

Ερίζουν οι μνηστήρες για τον Αμερικανό MVP της Basket League ο οποίος προς το παρόν έχει προτεραιότητα το NBA.

Ο ΑΡΗΣ θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω την επόμενη χρονιά κι αυτό προϋποθέτει την ενίσχυση του ρόστερ αλλά και την διατήρηση των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας του. Έτσι δεν θα μπορούσε παρά να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να διατηρήσει στις τάξεις του τον Οκάρο Γουάιτ.

Ο Αμερικανός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ουκ ολίγων ομάδων από Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο προτεραιότητά του είναι να κυνηγήσει το όνειρο του NBA μέσω Summer League. Οι “κίτρινοι” κατέθεσαν πρόταση στον παίκτη στην οποία του δίνουν το δικαίωμα να διεκδικήσει τις πιθανότητές του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και εφόσον βρει αυτό που θέλει, δηλαδή συμβόλαιο σε ομάδα του NBA, τότε θα είναι ελεύθερος να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, θα παραμείνει στον ΑΡΗ και την επόμενη σεζόν.

Αυτή η διέξοδος προς το NBA είναι η ειδοποιός διαφορά της πρόστασης του ΑΡΗ από τις υπόλοιπες που έχει στα χέρια του ο Γουάιτ και πιθανώς να παίξει το ρόλο της προκειμένου να πει το “ναι” στους “κίτρινους”. Η αξία του Γουάιτ μετά την περσινή του χρονιά στο “Nick Galis Hall” εκτοξεύθηκε όπως και η βελτίωσή του σαν παίκτης και χαρακτήρας. Αυτό είναι κάτι που υπολογίζει η πλευρά του που δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραμείνει και του χρόνου κάτοικος Θεσσαλονίκης, ειδικά μετά την παραμονή του Δημήτρη Πρίφτη στο τιμόνι της ομάδας.

Η πίεση που δέχεται ο Γουάιτ από τις άλλες ομάδες που τον διεκδικούν είναι μεγάλη όπως και το δέλεαρ της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Τα δεδομένα προς το παρόν δείχνουν ότι δεν έχει αποφασίσει για την επόμενη ομάδα του κι αυτό αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στον ΑΡΗ που θα επιστρατεύσει κάθε τρόπο προκειμένου να κρατήσει τον Αμερικανό στο ρόστερ του.

Προτεινόμενα Άρθρα