Ο Μάικλ Τζένκινς στο… μικροσκόπιο

από AllAboutARIS

Ο Μάικλ Τζένκινς είναι το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΡΗ και το AllAboutARIS αναλύει τα στοιχεία που θα προσδώσει στο παιχνίδι των «κιτρίνων» ο Αμερικάνος γκαρντ.

Ο Αυτοκράτορας κλείνει σιγά σιγά τις… τρύπες στο ρόστερ του,  προσθέτοντας στο δυναμικό του παίκτες με ταλέντο και ποιότητα. Το τελευταίο «χτύπημα» των «κιτρίνων» ακούει στο όνομα Μάικλ Τζένκινς, ένα παίκτης που καλείται να καλύψει το κενό του Τζερέλ ΜακΝίλ και από τον οποίο ο Δημήτρης Πρίφτης περιμένει πολλά. 

Ο 30χρονος γκαρντ είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, ένας παίκτης που μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους. Το καλό περιφερειακό σουτ που διαθέτει τον κάνει ακόμη πιο απειλητικό (το ποσοστό καριέρας του στα τρίποντα είναι στο 36% και την σεζόν 2014-15 που αγωνιζόταν στην Μπουγιουκσεχίρ, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό τριπόντων στο τούρκικο All-Star Game) και δύσκολα οι αντίπαλες άμυνες μπορούν να τον περιορίσουν όταν βρει ρυθμό. 

Ο Τζένκινς ως «γνήσιο προϊόν» της αμερικάνικης σχολής μπάσκετ, το πρώτο πράγμα που… κοιτάει όταν βρίσκεται στην επίθεση είναι το καλάθι και αρκετές φορές αρέσκεται στο να εκτελεί γρήγορα, χωρίς ν’ αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο αμυντικό. Όταν όμως οι συνθήκες του αγώνα επιτάσσουν πιο «λογικές» επιλογές, μπορεί να πάρει την μπάλα στα χέρια του, να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας και να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. 

Στην άμυνα, ο Αμερικάνος γκαρντ δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο είναι στην επίθεση, αλλά σε καμία περίπτωση κάποιος δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει αδύναμο αμυντικό. Έχει γρήγορα πόδια και τις περισσότερες φορές βάζει σωστά τα χέρια του πάνω στην μπάλα, αναγκάζοντας έτσι τον προσωπικό του αντίπαλο σε λάθος ενέργεια. Επιπλέον, όποτε βρίσκεται στο παρκέ προσφέρει αρκετά μεγάλη βοήθεια στα -αμυντικά κυρίως- ριμπάουντ. 

«Είμαι ένας combo guard»

Σε αυτό το σημείο σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2014 πριν την έναρξη του Summer League του Ορλάντο, όπου συμμετέχει με τους Μπρούκλιν Νετς, στ’ οποίο ο ίδιος περιγράφει πως η θητεία του στην Ευρώπη έχει επηρεάσει το στυλ παιχνιδιού του: 

«Είμαι ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας πλέον. Το γεγονός ότι δουλεύω συνέχεια σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, μ’ έχει κάνει έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη από αυτόν που ήμουν στο Ουίνθροπ. Αμυντικά δεν έχω αλλάξει και διατηρώ την ικανότητα στο σκοράρισμα, αλλά έχω βελτιώσει άλλα στοιχεία που δεν γίνονται αντιληπτά από τον κόσμο, όπως ο χειρισμός της μπάλας και το να παίζω μερικές φορές πόιντ γκαρντ. Σε τέτοιες λεπτομέρειες έχω βελτιωθεί. Είμαι ένας κανονικός combo guard».

Ο Τζένκινς είναι παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και με την καθοδήγηση του Δημήτρη Πρίφτη μπορεί να εξελίξει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του και να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα