«Σημαντική βελτίωση σε επίπεδο νοοτροπίας»

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε πως στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα παρουσιάζει βελτίωση στο κομμάτι της νοοτροπίας.

«Αναμφίβολα η δυναμική της Μπεσίκτας είναι πολύ μεγάλη. Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό. Γενικά φέτος το πρόγραμμα των φιλικών είναι πολύ έντονο και δεν συνάδει με την διαδρομή που έχει αυτή η ομάδα όσο καιρό είναι μαζί, από άποψη προπόνησης και προετοιμασίας προπονητικής. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε δυσκολίες με παίκτες που έλειπαν, με παίκτες που ήρθαν πιο αργά. Το τελευταίο ενάμιση ματς πιστεύω πως έχει αλλάξει κάπως η νοοτροπία της ομάδας όσον αφορά την ένταση την σκληρότητα, στοιχεία που εκφράζονται κυρίως μέσα από την άμυνα. Αναμφίβολα στην επίθεση χρειαζόμαστε δουλειά και γενικά υπάρχουν κομμάτια του παιχνιδιού που πρέπει να βελτιώσουμε. Σήμερα πήγε το παιχνίδι στην τελευταία φάση. Κάναμε πολλές επιπολαιότητες, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Αν διορθώναμε αυτά τα στοιχεία θα είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα. Συνεχίζουνε την προετοιμασία μας». Τόνισε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι πλήρης στα μέχρι τώρα φιλικά:

«Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το διαχειριστούμε όλοι μαζί. Στο παιχνίδι με την Βενέτσια για παράδειγμα παίζαμε μόνιμα με δύο πεντάρια ή βάλαμε τον Μούρτο και τον μαρμπλ στο «4». Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί μια δυσχέρεια στην ανάπτυξή μας, ειδικά στην επίθεση. Δεν αποτελεί δικαιολογία βέβαια αυτό, θα πρέπει να είμαστε σκληροί, να έχουμε καλή βάση».  

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα όταν η Μπεσίκτας έπαιξε ζώνη:

«Σήμερααντιμετωπίσαμε κάποιες μορφές ζώνης που μας προβλημάτισαν. Αυτό πάει στο κεφάλαιο που έχει να κάνει με την συνοχή που επιτυγχάνεται μέσα από την προπονητική διαδικασία. Όπως εξήγησα η προπονητική διαδικασία είναι ελλιπής, αλλά όπως είπα αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι, πιο έτοιμοι, πιο δυνατοί, να έχουμε καλύτερη επικοινωνία, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι ασυνεννοησίες που μας οδήγησαν σε κακές επιλογές σήμερα».

Αν έχει δει βελτίωση σε επίπεδο νοοτροπίας:

«Ναι, πολύ σημαντική. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι το πώς αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι σήμερα και το δεύτερο ημίχρονο με την Βενέτσια, είναι πολύ σημαντική η βελτίωσή μας».

Για τον Τσαϊρέλη που μοίρασε πολλές ασίστ στο σημερινό παιχνίδι και για την παρουσία του στην άμυνα:

«Όσον αφορά το κομμάτι της άμυνας είναι πολύ καλός αθλητής, όπως και ο Μούρτος που είναι μια πολυτελή ασφάλεια για εμένα. Ο Τσαϊρέλης έχει πολύ γρήγορα πόδια, δημιουργεί συνθήκες, κάνει πολλά πράγματα και στην επίθεση χρειαζόμαστε περισσότερη οργάνωση, ειδικά στο μέσα παιχνίδι».

Για τα πολλά συστήματα που βγάζουν το ελεύθερο σουτ στον Τζένκινς:

«Είχαμε σήμερα αρκετές κακές επιθέσεις, αλλά και αρκετές καλές. Πρέπει να βρούμε έναν πλουραλισμό και να είμαστε ομαδικοί. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια δεν μας απασχολεί ποιος παίκτης θα ξεχωρίζει κάθε φορά. Θα δείτε στην διάρκεια της σεζόν τους παίκτες να ξεχωρίζουν όσον αφορά το σκορ, αλλά και τα υπόλοιπα καθήκοντα που θα κληθούν να έχουν».

Σε τι ποσοστό βρίσκεται το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας:

«Δυστυχώς το ποσοστό μας βρίσκεται χαμηλά. Για να είμαι ειλικρινής εγώ τώρα αρχίζω να γνωρίζω την ομάδα μου σαν γκρουπ, παρά το γεγονός ότι είμαστε ένα μήνα μαζί. Έχουμε αρκετές απουσίες. Κάποιοι έλειπαν λόγω τραυματισμού για δέκα μέρες για δύο εβδομάδες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η θέση «4» ήταν κενή. Θεωρώ ότι είμαστε σε χαμηλό ποσοστό».

Για τις πολλές χαμένες βολές των ψηλών:

«Είναι και θέμα προπόνησης και θέμα βελτίωσης που χρειάζονται κάποιοι παίκτες στον συγκεκριμένο τομέα, ειδικά αυτοί που κερδίζουν τα φάουλ. Είχαμε μια βελτίωση στο συγκεκριμένο κομμάτι στο προηγούμενο ματς, εκεί που έχασε μία βολή μόνο ο Καββαδάς. Θα πρέπει να έχουμε ένα ποσοστό συγκεκριμένο και ειδικά στο γήπεδό μας θα πρέπει να είναι υψηλό».

Προτεινόμενα Άρθρα