Θέλει χρόνο για να… απογειωθεί

από AllAboutARIS

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον αχίλλειο τένοντα και έδειξε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα.

Μετά από αρκετό διάστημα, ο Δημήτρης Πρίφτης είχε στην διάθεσή του το ένα από τα δύο «4άρια» του και κατάφερε στην μεγαλύτερη διάρκεια του φιλικού με την Μπεσίκτας να χρησιμοποιήσει πιο ορθολογικά σχήματα.

Ο ρόλος του Μιχάλη Τσαϊρέλη πρόκειται να είναι καταλυτικός την φετινή σεζόν, καθώς ο Έλληνας φόργουορντ κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Απέναντι στην Μπεσίκτας, ο «Τσαϊ», πέρα από τους οκτώ πόντους που σημείωσε, έδωσε σημαντικές βοήθειες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Ο Έλληνας φόργουορντ πήρε αρκετές φορές την μπάλα μέσα στο ζωγραφιστό και με την ικανότητα που έχει στο ποστ παιχνίδι είτε πήγε σε ατομική ενέργεια, είτε σέρβιρε έτοιμο καλάθι στο 5άρι. Από την ημέρα που ήρθε στον ΑΡΗ, ο Τσαϊρέλης δουλεύει εντατικά επάνω στο τρίποντο. Το μακρινό σουτ είναι ένα στοιχείο που ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να βελτιώσει ο παίκτης του, για να έχει σε καταστάσεις high-low, εκτός από την πάσα προς τον center (ο Τσαϊρέλης έχει την ικαότητα να πασάρει), και το σουτ από την κορυφή.

Όσον αφορά το αμυντικό σκέλος, ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε πολλές «μάχες» μέσα στην ρακέτα, όποτε βρέθηκε με κοντύτερο παίκτη απέναντί του μετά τις αλλαγές στα σκριν ανταποκρίθηκε πολύ καλά και γενικότερα είχε καλή παρουσία μέσα στο παρκέ.

Ο Τσαϊρέλης -όπως και όλοι οι παίκτες της ομάδας- χρειάζεται χρόνο για ν’ αφομοιώσει την αγωνιστική φιλοσοφία του Δημήτρη Πρίφτη, να βρει την κατάλληλη συνοχή με τους συμπαίκτες του, ώστε να μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα στις δύο άκρες του γηπέδου.

Προτεινόμενα Άρθρα