«Να πάμε ψηλότερα στην Ευρώπη»

από AllAboutARIS

Βασίλης Ξανθόπουλος και Δημήτρης Φλιώνης μίλησαν στο AllAboutARIS για την μεταξύ τους συνεργασία, για την βοήθεια που παρέχει ο ένας στον άλλον και τις βλέψεις που έχουν για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι δύο γκαρντ

Πως έζησαν την φετινή προετοιμασία:

Β.Ξ.:

«Τελείωσε η προετοιμασία και πλέον δεν έχουμε τραυματισμούς. Παρ’ όλο που κατά την διάρκεια είχαμε κάποια θέματα έχουμε δείξει καλά στοιχεία. Δεν έχουμε «δέσει» τελείως, γιατί πριν από μία εβδομάδα ήρθε ο «Σάνι» (σ.σ. ο Βίκτορ Σανικίτζε) κι έχει παίξει μόνο ένα φιλικό. Πιστεύω πως έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μέσα από τις προπονήσεις και τους συνεχόμενους αγώνες θα έλθουν».  

Δ.Φ.:

«Ήτανε πολύ ωραία εμπειρία. Έχω ξανακάνει προετοιμασία με την ομάδα, αλλά φέτος νομίζω πως ήταν κάτι διαφορετικό. Η ομάδα «χτίστηκε» σιγά σιγά καθώς οι παίκτες ερχόταν ο ένας μετά τον άλλον, ακόμα θεωρώ ότι δεν έχουμε πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά η ομάδα βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και σε κάθε προπόνηση έχουμε και από κάτι καινούργιο να μάθουμε και να προσθέσουμε στο παιχνίδι μας. είχαμε κάποια καλά τεστ στα φιλικά παιχνίδια, είμαι ευχαριστημένος και προχωράμε με δουλειά».

Ερώτηση προς τον Δημήτρη Φλιώνη για το πώς αισθάνεται που αγωνίζεται στην ίδια θέση με παίκτες που διαθέτουν μεγάλη ποιότητα κι εμπειρία:

«Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό και για κάθε νεαρό παίκτη να έχει δίπλα του τέτοιους συμπαίκτες, τέτοιους μέντορες και ανθρώπους που τον βοηθάνε και εντός και εκτός παρκέ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έχω αυτή την ευκαιρία στον ΑΡΗ να συνεργάζομαι και με τον Βασίλη (σ.σ. Ξανθόπουλο) και με τον Ουίλ (σ.σ. Κάμινγκς) και να μαθαίνω από αυτούς κάποια… μυστικά».

Ερώτηση προς τον Βασίλη Ξανθόπουλο για το αν τον τιμάνε τα λόγια του νεαρού συμπαίκτη του:

«Σίγουρα, είναι σημαντικό να λέει κάποιος τέτοια πράγματα για σένα. Υπερβάλλει λιγάκι! (γέλια) Εγώ από την πλευρά μου αυτό που θέλω να πω και δεν ισχύει μόνο για τον Μήτσο (σ.σ. Φλιώνη) αλλά για όλους του μικρούς, εμείς από την δικιά μας πλευρά προσπαθούμε να τους βοηθάμε, γιατί είναι το μέλλον της ομάδας, όχι μόνο του ΑΡΗ, αλλά και της Εθνικής. Και αυτοί από την πλευρά τους μας βοηθάνε να δίνουμε περισσότερα πράγματα στην προπόνηση. Μας «τραβάνε» με την ενέργεια που έχουνε. Ελπίζω να τους βοηθήσουμε κι εμείς να πετύχουνε, αρκεί να έχουνε τα μυαλά στο κεφάλι τους».

Συνεχίζοντας, ο Βασίλης Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στις συμβουλές που δίνει στους νέους σε ηλικία συμπαίκτες του:

«Αρχικά να πω ότι είναι μεγάλο όφελος που βρίσκονται σε αυτή την ομάδα. Εκτός του ότι είναι μια ιστορική ομάδα, τους βοηθούν οι συνθήκες να εξελιχθούν σαν παίκτες. Πολλές φορές λέμε πως είναι καλό κάποιος σε αυτή την ηλικία να παίζει αρκετό χρόνο, αλλά και μόνο οι εμπειρίες που παίρνουν από τις προπονήσεις, αλλά και από τους αγώνες είτε παίζουν ένα, είτε παίζουν δέκα λεπτά, είναι τεράστιες γιατί είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Αυτές τις εμπειρίες αν πάει σε μια υποδεέστερη ομάδα δεν θα τις έχει σίγουρα. Η συμβουλή μου είναι να συνεχίσουν να δουλεύουνε και αυτά σιγά σιγά θ’ αρχίσουν να βγαίνουν και στους αγώνες. Δεν τους έχουν πάρει τα χρόνια, τα παιδιά αυτά που έχουμε στην ομάδα είναι έτοιμοι παίκτες (αν και στην Ελλάδα θεωρείσαι ταλέντο μέχρι τα 24) και νομίζω πως σιγά σιγά θα πάρουν και τον χρόνο συμμετοχής που χρειάζονται».

Στην ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να σηκώσει την φετινή χρονιά μεγαλύτερο «βάρος» ευθυνών, ο Δημήτρης Φλιώνης σημείωσε:

«Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω, όποτε μου ζητηθεί, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το αποτέλεσμα δεν ξέρεις πιο θα είναι, αλλά εγώ θα καταβάλλω τα μέγιστα της προσπάθειας μου».

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα, ρωτήσαμε τους δύο γκαρντ για το τι πορεία επιθυμούν να χαράξουν φέτος:

Δ.Φ.:

«Επιθυμία είναι να πάμε πιο καλά στην Ευρώπη και ψηλότερα στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι έχουν δυναμώσει όλοι οι αντίπαλοι έχουν γίνει πολύ καλοί, αλλά κι εμείς πιστεύω είμαστε σε καλή κατάσταση».

Β.Ξ.:

«Κι εγώ θα πω για την Ευρώπη, γιατί πέρυσι ήταν, ίσως, το μόνο μελανό σημείο στην χρονιά και αυτό γιατί δείξαμε ότι μπορούμε να πάμε πιο ψηλά. Κλείνοντας θα πω αυτό που είπα και πέρυσι, να φτάσουμε δηλαδή αρχές Ιουνίου να έχουν τελειώσει τα πλέι-οφ και να είναι γεμάτο το γήπεδο και όλοι να φύγουν ευχαριστημένοι από εδώ».

Προτεινόμενα Άρθρα