Στα ημιτελικά και ο Παναθηναϊκός

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Με ηγέτη τον Γιάννη Μπουρούση ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις και έχοντας ευστοχία στο β’ μέρος από την περιφέρεια πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση

Οι «πράσινοι»  έδειξαν αγωνιστική ανωτερότητα απέναντι στον ΠΑΟΚ και επικράτησαν με 88-69 στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ για να πάρουν τη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Βέβαια ακόμα δεν γνωρίζουν τον αντίπαλό τους στη μάχη για την είσοδο στον μεγάλο τελικό, αφού θα διεξαχθεί εκ νέου κλήρωση.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικός για 30 λεπτά, αφού ήταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χάρη στην καλή του άμυνα. Ουσιαστικά ρίσκαρε να δώσει πολλά σουτ στον Παναθηναϊκό Superfoods και όσο οι παίκτες του Πεδουλάκη έβλεπαν τη μπάλα να χτυπάει στο σίδερο (με τον Καλάθη να έχει 0/7 τρίποντα!) μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ.

 
Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν τους χώρους στο «πέντε εναντίον πέντε» για να δημιουργήσουν καταστάσεις, ενώ στηρίθηκαν πολύ στα περιφερειακά σου. Με μοναδική εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) όπου βρήκαν την ευκαιρία να στείλουν δύο φορές την διαφορά στους 10 πόντους (56-46 στο 25′ και 72-62 στο 34′). Εκτοτε οι φιλοξενούμενοι έμειναν από… βενζίνη και ο Παναθηναϊκός Superfoods «καθάρισε» το παιχνίδι.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο στυλοβάτης των «πρασίνων» και ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας του, ενώ οι Παππάς και Ρίβερς ήταν εκείνοι που «άνοιγαν» την άμυνα του ΠΑΟΚ με τα μακρινά σουτ. Στον αντίποδα, ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο με 11 πόντους σε αυτό διάστημα, ενώ οι Τέιλορ και Σάιμπερτ είχαν τις… στιγμές τους.

Προτεινόμενα Άρθρα