Ξυπνάει μνήμες η Σλοβενία

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ δοκιμάζεται απόψε στις 21:00 στην έδρα της Έλιος Ντομζάλε και το AllAboutARIS γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Αυτοκράτορα με το μεγαθήριο της τότε εποχής που άκουγε στο όνομα Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Οι δύο ομάδες, παρά το γεγονός ότι ήταν δύο από τα κορυφαία κλαμπ της δεκαετίας του 90΄ δεν αναμετρήθηκαν πολλές φορές μεταξύ τους, αλλά όταν το έκαναν, καθήλωσαν τους φίλους του αθλήματος προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις.

ΑΡΗΣ και Ολίμπια Λουμπλιάνας τέθηκαν αντιμέτωποι το 1994 στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού Κυπέλλου με την σλοβένικη ομάδα να παίρνει εν τέλει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, επικρατώντας με 2-1 νίκες.

Στην πρώτη «μάχη» που έγινε στο Αλεξάνδρειο η κανονική διάρκεια αγώνα δεν ανέδειξε νικητή (69-69) και ο ΑΡΗΣ χρειάστηκε το επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης για να φτάσει στη νίκη με 83-79 και να κάνει το 1-0. Στην συνέχεια, η σειρά μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας με την Ολίμπια να σημειώνει δύο νίκες (84-78, 74-61) στα επόμενα ματς και να παίρνει εν τέλει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό.  

Είκοσι δύο χρόνια μετά, ο ευρωπαϊκός δρόμος φέρνει και πάλι τον ΑΡΗ στην Σλοβενία, αλλά αυτή την φορά θα κατευθυνθεί λίγο βορειότερα από την Λουμπλιάνα, στο Ντομζάλε, για να δώσει το πρώτο παιχνίδι του στο Basketball Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα