Τον… ξεμπλόκαρε ο Ζάρας

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παρουσίασε πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή του για ένα ακόμη παιχνίδι, αλλά ευτύχησε να έχει σε καλή κατάσταση τον Θόδωρο Ζάρα, ο οποίος με δέκα πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο (και 17συνολικά), οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 82-66.

Οι «κίτρινοι» απώλεσαν διψήφια διαφορά, αλλά ο Θόδωρος Ζάρας ήταν εκεί για να δώσει τις λύσεις και να χαρίσει στην ομάδα του την 2η νίκη της στο Basketball Champions League.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο από την πρώτη στιγμή. Παίζοντας σκληρά στην άμυνα, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη κατάφεραν να διατηρήσουν χαμηλά σε παραγωγικότητα τους Δανούς. Στην επίθεση οι «κίτρινοι» παίρνοντας σκορ από τους Μαρμπλ και Τζένκινς, ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +10 (22-12), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, ο Αυτοκράτορας ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του αμυντικά, οδήγησε τους αντιπάλους του σε λάθη τα οποία μετέτρεψε σε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αυξάνοντας κι άλλο την υπέρ του διαφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Η άμυνά τους δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική, καθώς οι Μπάκεν Μπερς έφτασαν αρκετές φορές σε ξεκούραστα λέι-απ και ανανέωσαν κατοχές με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά επιθετικά οι «κίτρινοι» είχαν ρυθμό και διατηρούσαν την διαφορά σταθερά πάνω από τους 15 πόντους. Παίζοντας με υπομονή κι έχοντας σωστή κυκλοφορία, οι παίκτες του ΑΡΗ έβαλαν τα ελεύθερα σουτ και πήγαν με προβάδισμα 16 πόντων στ’ αποδυτήρια (56-40).

Στην επανάληψη οι παίκτες του ΑΡΗ μπήκαν «υπνωτισμένοι» στο παρκέ. Χωρίς συγκέντρωση, υπομονή και νεύρο σε άμυνα κι επίθεση, έδωσαν το δικαίωμα στους Μπάκεν Μπερς να σκοράρουν εύκολους πόντους και να μειώσουν την διαφορά στους δέκα (64-54).

Στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, ο ΑΡΗΣ συνέχισε να παίζει χαλαρή άμυνα και να είναι άστοχος στην επίθεση, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στους 5 (66-61).

Ο Ζάρας έδωσε την λύση

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς, με την διαφορά στους πέντε και το μομέντουμ υπέρ των Δανών, ανέλαβε δράση ο Θόδωρος Ζάρας. Ο Έλληνας γκαρντ με διαδοχικά εύστοχα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, βοήθησε την ομάδα του ν’ ανεβάσει και πάλι την διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Οι παίκτες του ΑΡΗ βλέποντας και πάλι την απόσταση να υπερβαίνει τους δέκα πόντους αποδεσμεύτηκαν από το άγχος, έπαιξαν με ενέργεια και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. 

Η σημερινή νίκη θα βελτιώσει κάπως την ψυχολογία των παικτών του ΑΡΗ, αλλά για ένα ακόμη ματς οι “κίτρινοι” έδωσαν το δικαίωμα σε μία χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Η ανάγκη για ενίσχυση είναι φανερή και σε αυτόν τον δρόμο αναμένεται να βαδίσουν οι άνθρωποι της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 31-14, 56-40, 64-54, 82-66 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 21 (2), Ξανθόπουλος 1, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 4, Τζένκινς 7 (1), Κάμινγκς 10, Ζάρας 17 (3), Μούρτος 3(1), Σίμτσακ 5, Μπάκνερ 7, Ντραγκίσεβιτς 7 (1)

ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΡΣ (Βικ): Ντάρμποε 1, Ακούν-Πουρσέλ 14 (1), Μπεργκ 9(1), Μπέντζαμιν 9, Λάρκε 9, Ίβερσεν 3(1) Ντιουφ 6, Γκέσελ 8, Σάλερτζ 5(1), Κριστόφερσεν 2.

Προτεινόμενα Άρθρα