Αντέδρασε στο τέλος

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, αλλά κατάφερε παρ’ όλα αυτά να κερδίσει με 82-66 τους Μπάκεν Μπερς, μια νίκη που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Θόδωρο Ζάρα.

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και κατάφεραν να «οικοδομήσουν» από νωρίς διψήφια διαφορά στο σκορ. Σουτάροντας με καλά ποσοστά πίσω από τα 6,75 (50%), οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκλεισαν με προβάδισμα 16 πόντων το πρώτο ημίχρονο (56-40).

Στην επανάληψη όμως ο ΑΡΗΣ δεν είχε την ίδια ένταση στο παιχνίδι του, στην άμυνα δέχτηκε εύκολα καλάθια και όταν είδε τους Μπάκεν Μπερς να πλησιάζουν στο σκορ έχασε τελείως την συγκέντρωσή του, σπαταλώντας πολλές κατοχές.

Στην τελευταία περίοδο, ο ΑΡΗΣ έπρεπε σε πρώτο βαθμό να παίξει άμυνα και σε δεύτερο χρόνο κάποιος να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Αυτός που βγήκε μπροστά και έδωσε τις λύσεις επιθετικά, ήταν ο Θόδωρος Ζάρας. Ο Έλληνας γκαρντ με 10 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και 17 συνολικλα, βοήθησε τον ΑΡΗ να στείλει και πάλι την διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Η εξέλιξη αυτή αναπτέρωσε και την ψυχολογία των υπολοίπων παικτών, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους αμυντικά, έπαιξαν πιο σκληρά και κατάφεραν να «κλειδώσουν» την δεύτερη νίκη τους στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα