Επιτέλους… ΑΡΗΣ!

από AllAboutARIS

Με τον Μάικλ Τζένκινς να κάνει πράγματα και θαύματα κόντρα στον Προμηθέα και τους Ντραγκίτσεβιτς, Ζάρα να τον ακολουθούν σε παραγωγικότητα, ο ΑΡΗΣ κέρδισε με 79-89 τον Προμηθέα Πάτρας και σημείωσε την 2η νίκη του στην Basket League.

Οι «κίτρινοι» παίζοντας ανά διαστήματα καλό μπάσκετ κι έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τον Μάικλ Τζένκινς, κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από την Πάτρα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, επιβάλλοντας  από νωρίς υψηλό ρυθμό στο παρκέ. Ο Προμηθέας παίρνοντας σκορ στην επίθεση από τον Μουρ διατηρούσε ένα ελαφρύ προβάδισμα, με τον ΑΡΗ να διατηρείται σε απόσταση βολής από τα καλάθια των Τζένκινς και Ντραγκίτσεβιτς.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι δύο ομάδες στην προσπάθειά τους να βρουν χώρο να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, υπέπεσαν σε λάθη κι αστόχησαν σε αρκετές προσπάθειες, χάνοντας τα πατήματά τους επιθετικά. Σ’ εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις επιθετικά από τον Φαγέ, στέλνοντας την διαφορά στο +6 (22-16). Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αντέδρασαν και με τον Κάμινγκς να παραβιάζει το αντίπαλο καλάθι μείωσαν στους τέσσερις με την λήξη της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Ζάρα έκανε ακόμη πιο απειλητικό τον Αυτοκράτορα. Ο Έλληνας γκαρντ συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε με τους Μπάκεν Μπερς, έδωσε σκορ στην ομάδα του, βοηθώντας την να μπει σε θέση οδηγού στο σκορ.

Ο ΑΡΗΣ παίζοντας με υπομονή κι έχοντας σωστή κυκλοφορία στην επίθεση έβρισκε τρόπους να παραβιάζει το αντίπαλο καλάθι. Στην άμυνα όμως οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν ήταν στον απαιτούμενο βαθμό αποτελεσματικοί, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στους Πατρινούς να διατηρηθούν σ’ επαφή με το σκορ.

Στα τρία λεπτά που υπολείπονταν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι «κίτρνοι» συνέχισαν να είναι εύστοχοι στην επίθεση και να διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ, με τους γηπεδούχους ν’ ακολουθούν σε απόσταση βολής, εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική λειτουργία των «κιτρίνων».

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτες του Δημήτρη πρίφτη μπήκαν δυνατά στο παρκέ και με τους Ντραγκίτσεβιτς, Τζένκινς να «φορτώνουν» το αντίπαλο καλάθι, ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +7 (43-50). Ο Προμηθέας αντέδρασε και παίρνοντας σκορ από τους Μουρ και Φαγέ, κατάφερε να φέρει εκ νέου το σκορ σε ισορροπία. Οι «κίτρινοι» δεν έχασαν την ψυχραιμία τους σ’ εκείνο το σημείο και ακουμπώντας την μπάλα χαμηλά στο καλάθι στον Έρικ Μπάκνερ, κατάφεραν να ξαναπάρουν τα ηνία του ματς και να κλείσουν με πλεονέκτημα έξι πόντων την 3η περίοδο.

Το τελείωσε ο Τζένκινς

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι και τα κατάφερε. Με τον Τζένκινς να δίνει ρεσιτάλ στην επίθεση και τους Ζάρα, Ντραγκίτσεβιτς να τον ακολουθούν σε παραγωγικότητα, οι «κίτρινοι» ανέβασαν στο +10 την υπέρ τους διαφορά (61-71), 6.50 πριν το τέλος του αγώνα.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Προμηθέας έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά ο Μάικλ Τζένκινς δεν του επέτρεψε κάτι τέτοιο. Ο Αμερικάνος έπαιρνε την μπάλα στα χέρια του, σχεδόν, σε κάθε επίθεση και είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του, βοήθησε την ομάδα του να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα μέχρι τέλους και να φτάσει στη νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-43, 57-53, 79-89 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Βετούλας): Γκίκας 12 (3), Πέττας 5, Φαγέ 17 (2), Σαρικόπουλος 9, Μουρ 19 (1), Κλαρκ 7, Άντερσον 10 (3), Γιαννικόπουλος, Γερομιχαλός, Τσάμης, Τζόνσον.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 4, Τζένκινς 29 (4), Κάμινγκς 11, Σίμτσακ 6, Ντραγκίσεβιτς 18 (2), Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης, Ζάρας 15 (1), Χρηστίδης, Μούρτος 1, Μπάκνερ 5

Προτεινόμενα Άρθρα