«Οι νίκες θα μας δώσουν τον χρόνο που χρειαζόμαστε»

από AllAboutARIS

Ο Βασίλης Σίμτσακ τόνισε μετά τη νίκη επί του Προμηθέα πως οι νίκες είναι αυτές που θα δώσουν τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, σημειώνοντας παράλληλα πως το σημαντικό είναι σε κάθε παιχνίδι άπαντες να δίνουν το 100%

Αναλυτικά τα όσα είπε ο center του ΑΡΗ στον απεσταλμένο του AllAboutARIS, Γιώργο Σπέντζο:

Αν η νίκη κόντρα στον Προμηθέα ήταν ένα «φάρμακο» για την ομάδα:

«Σίγουρα, με την κατάσταση που υπήρχε μέχρι τώρα είναι πολύ σημαντική νίκη, γιατί ο Προμηθέας είναι πολύ σοβαρή ομάδα. Πιστεύω αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε καλύτερα, να δρούμε τον δρόμο μας και με βάση αυτό το παιχνίδι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για την εμφάνιση των ξένων συμπαικτών του και πόσο χρόνο θεωρεί πως θα χρειαστούν για να προσαρμοστούν πλήρως:

«Όπως έχω πει, είναι πολύ δύσκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα να προσαρμόζονται οι ξένοι παίκτες, ειδικά σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ με τεράστια ιστορία και τρομερή πίεση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είχαμε κάποια σημαντικά ματς στην αρχή τα οποία δεν καταφέραμε να κερδίσουμε επειδή η προσαρμογή των παικτών ήταν πολύ πίσω. Χρειάζεται υπομονή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Οι νίκες θα μας δώσουν τον χρόνο που χρειαζόμαστε και από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το ματς στο Ισραήλ, θα πρέπει να δίνουμε το 100%. Σημασία δεν έχουν τ’ άστοχα σουτ, σημασία έχει να προσπαθούμε, να δίνουμε το 100% μας και αν οι άλλοι είναι καλύτεροι ας κερδίσουν. Το κακό είναι να χάνεις και να ξέρεις ότι έδωσες το 50% της απόδοσής σου».

Για το γεγονός ότι περιορίστηκαν οι επιλογές στην θέση «5» μετά τον τραυματισμό του Βασίλη Καββαδά:

«Στον ΑΡΗ δεν έχεις χρόνο να κοιτάς τι πάει καλά και τι στραβά. Πρέπει να προχωράς. Ο Βασίλης ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, ειδικά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πρέπει να προχωρήσουμε. Αν κάτσουμε και μοιρολατρούμε θα χάσουμε κι άλλα παιχνίδια, κάτι που δεν αρμόζει στην ομάδα μας».  

Προτεινόμενα Άρθρα