«Νομίζω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα»

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Διαβάστε τις δηλώσεις του τεχνικού του ΑΡΗ μετά την λήξη του παιχνιδιού στο NIck Galis Hall

Ο Δημήτρης Πρίφτης φάνηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του κόντρα στην Μπάνβιτ. Ο τεχνικός των “κιτρίνων” στάθηκε στην ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του στο παιχνίδι, ενώ τόνισε πως η ομάδα πρέπει να αφήσει πίσω της την σημερινή νίκη και να  επικεντρωθεί άμεσα στο παιχνίδι με τον Κόροιβο για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για τον αγώνα: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, στο τεχνικό τιμ και στον κόσμο που μας έδωσε ώθηση στο τέταρτο δεκάλεπτο, για να πάρουμε μία σημαντική νίκη. Η Μπάνβιτ είναι από τις καλύτερες ομάδες στον έλεγχο του αγώνα. Εχουν ξεκάθαρους ρόλους, ηρεμία ως ομάδα. Για εμάς ήταν πλεονέκτημα ήταν διατηρήσαμε ψηλά την ενέργεια του αγώνα, ώστε να τους πιέσουμε περισσότερο και ειδικά τον Θίοντορ. Αυτό μας βοήθησε αρκετά. Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα, επιθετικά και αμυντικά. Η αλλαγή στην άμυνα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, μας βοήθησε αρκετά και να βελτιωθούμε επιθετικά. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Κόροιβο. Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα και δύσκολα ταξίδια».

Για το κατά πόσο η αποψινή εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για τη συνέχεια: «Πρέπει να συμβεί αυτό. Να βρούμε ένα σημείο αναφοράς και να βελτιωνόμαστε σταδιακά. Εχουμε δείξει σημάδια βελτίωσης, απλά δεν έχουμε αναπτύξει τις σταθερές που χρειαζόμαστε, κυρίως επιθετικά. Αυτό θέλει χρόνο γιατί οι ανακατατάξεις στο ρόστερ δεν βοηθούν σε αυτό».

Για τον στόχο απόκτησης ρόλων από τον εκάστοτε παίκτη και το βάθος του ρόστερ: «Αυτό θέλει δουλειά, δεν είναι εύκολο να γίνει. Δημιουργεί μία σιγουριά στην ομάδα, που έλειπε τα τελευταία δύο χρόνια. Δημιουργεί όμως και κάποιους προβληματισμούς».

Για το κατά πόσο η Μπάνβιτ ήταν κοντά στο επίπεδο του ΑΡΗ: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ο Θίοντορ είναι εξαιρετικός στον έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι κοντρολαρισμένος και έχει ισορροπία στο να πασάρει και να σκοράρει, κάνοντας απλά πράγματα. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Μας κάνει πιο αισιόδοξους η αποψινή νίκη. Νομίζω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα».

Για τον Κάμινγκς: «Ο Κάμινγκς είναι τρομερός αθλητής. Εχει πολύ δυνατά πόδια, καλό πρώτο βήμα και χρειάζεται πολύ δουλειά στο κομμάτι του διαβάσματος. Είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη και χρειάζεται χρόνο».

«Το γεγονός ότι ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο, είναι σημαντικό. Πολλές φορές είναι απογοητευμένος, αλλά αντιστέκεται σε αυτά τα συναισθήματα και μας στηρίζει. Αυτό είναι κάτι θαυμάσιο. Οι ακραίες αντιδράσεις μερικές φορές, είναι ένα στοιχείο αυτής της ομάδας. Εγώ είμαι άνθρωπος της μέσης οδού».

Προτεινόμενα Άρθρα