Οι «πυλώνες» του Παναθηναϊκού

από AllAboutARIS

Ο Παναθηναϊκός παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένος, προκειμένου να περιορίσει τις δυνατότητες του αντιπάλου του.

Το AllAboutARIS με την βοήθεια των αριθμών, σας παρουσιάζει τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με τις επιδόσεις τους στις επιμέρους στατιστικές κατηγορίες και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όταν βρίσκονται στο παρκέ.

Ξεκινώντας από το κομμάτι της παραγωγικότητας, ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο κορυφαίος σκόρερ των «πρασίνων» μέχρι στιγμής σο πρωτάθλημα, με 14,5 πόντους ανά παιχνίδι. Ο διεθνής center είναι επίσης και ο πρώτος ριμπάουντερ με 5,8 μ.ο.

Περνώντας στον τομέα της δημιουργίας ο Νικ Καλάθης δεσπόζει εκεί με 5,3 ασίστ ανά αγώνα. Πρώτος μπλοκέρ του Παναθηναϊκου με 1 κόψιμο μ.ο. είναι ο Κρις Σίγκλετον. Παράλληλα ο Αμερικάνος, είναι και ο κορυφαίος «κλέφτης» με 1,8 μ.ο.

Στον Γιάννη Μπορούση καταλογίζεται ακόμη μία πρωτιά. Ο Έλληνας ψηλός είναι ο παίκτης που προκαλεί την μεγαλύτερη φθορά στην αντίπαλη ομάδα, καθώς κερδίζει 4,8 φάουλ σε κάθε ματς. Ο Νικ Καλάθης κατέχει μία πρωτιά που δεν θα την ήθελε. Ο διεθνής πόιντ-γκαρντ, κάνει τα περισσότερα λάθη (2,5) του Παναθηναϊκού σε κάθε ματς. Επιπλέον, ο Καλάθης είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής αφού παίζει 21:43 μ.ο. και αυτός με το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (68,42%). Πιο εύστοχος πίσω από τα 6,75 είναι ο Τζέιμς Γκιστ με 50%, αλλά επειδή ο Αμερικάνος είναι τραυματίας και δεν θα παίξει, η προσοχή επικεντρώνεται στον Αντώνη Φώτση ο οποίος σουτάρει με 45,45% από την περιφέρεια. Τέλος, από την γραμμή των βολών ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης του «τριφυλλιού», με 77,77% ευστοχία.

Προτεινόμενα Άρθρα