Ελεύθερο σουτ, ούτε για αστείο

από AllAboutARIS

Η αμυντική λειτουργία του ΑΡΗ στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι σε πολύ υψηλό βαθμό αποτελεσματική και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει επιτρέψει στους "πράσινους" να εκτελέσουν υπό καλές προϋποθέσεις πίσω από τα 6,75.

Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στην 12άδα του Παναθηναϊκού, μπορούν ν’ απειλήσουν και να εκτελέσουν πίσω από τα 6,75, γεγονός που δυσκολεύει αυτομάτως το έργο της αντίπαλης άμυνας. Οι «πράσινοι» σουτάρουν με αρκετά υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια την φετινή σεζόν, καθώς στο ρόστερ τους υπάρχουν σουτέρ που αν βρούνε ρυθμό μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια που έδωσε ο Παναθηναϊκός (κόντρα σε Ρεάλ και Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα), το ποσοστό του ήταν στο 53,9% πίσω από τα 6,75. Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, την Δευτέρα οι «κίτρινοι» θα πρέπει να είναι γρήγοροι και αποτελεσματικοί στην περιφερειακή τους άμυνα, να έχουν ταχείς περιστροφές και σωστή συνεννόηση οι κοντοί με τους ψηλούς, σε περίπτωση που παίξουν με αλλαγές στα σκριν, προκειμένου ν’ αναγκάσουν τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να σουτάρουν υπό κακές συνθήκες.

Προτεινόμενα Άρθρα