Ένας «πονοκέφαλος» λιγότερος

από AllAboutARIS

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη με μία σημαντικότατη απουσία, αυτή του Τζέιμς Γκιστ.

Σε λίγες ώρες ΑΡΗΣ και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Nick Galis Hall», στην αναμέτρηση με την οποία θα πέσει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι Ευρωλίγκα με την Ρεάλ και δεν είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί.

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στην στατιστική, βλέπουμε ότι ο Αμερικάνος έχει σημαντική συνεισφορά στο παιχνίδι του «τριφυλλιού». Πιο συγκεκριμένα, ο Γκιστ προσφέρει 8,6 πόντους (με 50% δίποντα, 50% τρίποντα και 85,7% βολές), 3,8 ριμπάουντ, 0,6 μπλοκ, 0,6 κλεψίματα και 1,4 κερδισμένα φάουλ ανά παιχνίδι στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Αμερικάνος φόργουορντ μέσα στο παρκέ κάνει δουλειές που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική, αλλά είναι εξίσου σημαντικές. Λόγω αθλητικών προσόντων και ικανοτήτων δίνει λύσεις στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη ενώ μπορεί να παίξει άμυνα και σε κοντύτερο παίκτη μετά τις αλλαγές στο σκριν. Γενικότερα είναι ένα «πολυεργαλείο» με ρόλο «κλειδί» στην επιθετική και αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά που προσφέρει ο Γκιστ, οι «πράσινοι» σήμερα θα τα στερηθούν, οπότε οι παίκτες του ΑΡΗ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να «χτυπήσουν» στα κενά που θα δημιουργηθούν από την απουσία του Αμερικάνου. 

Την θέση του Γκιστ στο ρόστερ έχει πάρει ο Νίκολς, ένας παίκτης που δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που προσφέρει ο Γκιστ, αλλά είναι ικανότερος σκόρερ από τον Αμερικάνο και χρειάζεται και αυτός ιδιαίτερη προσοχή.

Προτεινόμενα Άρθρα