Διώξεις σε 3 Γερμανούς, άλλοι 3 τραυματίες

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Από τους 11 Γερμανούς οι τρεις κρατήθηκαν για να τους ασκηθούν διώξεις για παραβάσεις των Νόμων της κοινωνικής ειρήνης και βιας στα γήπεδα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσε το Ελληνικό Προξενείο της Φρανκφούρτης και έχει ενημερώσει σχετικά και την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο, σε τρεις Γερμανούς οπαδούς έχουν ασκηθεί διώξεις, σε κανέναν Έλληνα.

 Μετά την αιφνιδιαστική επίθεση γερμανών χουλιγκάνς, η Αστυνομία έκανε 26 προσαγωγές. Εκ των οποίων ήταν 15 Έλληνες, 11 Γερμανοί. Από τους 15 φίλους του ΑΡΗ κανένας δεν ήταν εκδρομέας από την Ελλάδα, αλλά ομογενείς που κατοικούν σε διάφορες γερμανικές πόλεις. Όλοι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ έμειναν ελεύθεροι.

Από τους 11 Γερμανούς οι τρεις κρατήθηκαν για να τους ασκηθούν διώξεις για παραβάσεις των Νόμων της κοινωνικής ειρήνης και βιας στα γήπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συλλήψεις των Γερμανών έγιναν αργότερα το βράδυ και σήμερα.

 Επίσης από τα επεισόδια υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες. Ένας Έλληνας και τρεις Γερμανοί. Στο πλευρό του Έλληνα φιλάθλου είναι το Προξενείο της Φρανκφούρτης και συγκεκριμένα η Πρόξενος, κ. Ζήση, για οτιδήποτε χρειαστεί. Ο τραυματισμός του Έλληνα δεν εμπνέει ανησυχία και παρέμεινε κλινήρης για προληπτικούς λόγους.

 Ο Γερμανικός Τύπος ασκεί κριτική στην ασφάλεια του γηπέδου της «Σκαϊλάινερς» γιατί είχε παρατηρήσει την συγκέντρωση αγνώστων περιμετρικά του γηπέδου και δεν ενημέρωσε την Αστυνομία ούτε και πήρε μέτρα. Μάλιστα αναφέρουν ότι θα κινηθεί η ανάλογη εκ του νομου διαδικασία και επιπτώσεις μπορεί να έχει και η ίδια η ομάδα. 

Προτεινόμενα Άρθρα