Αντέδρασε και κέρδισε

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παίζοντας καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κέρδισε με  σκορ 69-79, εκτός έδρας, την Λευκάδα κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και πήρε από την πρώτη στιγμή τα ηνία. Με τους Κάμινγκς και Τζένκινς να είναι ζεστοί και να δίνουν λύσεις στην επίθεση, οι «κίτρινοι» αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (4-12) 4:44 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Το τρίποντο του Ντραγκίτσεβιτς δευτερόλεπτα αργότερα, έβαλε για πρώτη φορά την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με διψήφια διαφορά μπροστά στο σκορ (4-15).

Στον χρόνο που υπολείπονταν, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ ανακόψουν τον ρυθμό του ΑΡΗ και να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφιο, όμως ο Τζένκινς ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και διατηρούσε το διψήφιο προβάδισμα για την ομάδα του.

Στο τελευταίο 1.30 λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Ουέλς βρήκε ρυθμό και ευστοχώντας σε διαδοχικά σουτ μείωσε την διαφορά στους επτά (14-21).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες δεν είχαν συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, έπαιρναν βιαστικά σουτ στην επίθεση, με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε πολλά λάθη και να αστοχήσουν στις προσπάθειες που εκδήλωσαν.

Επτά λεπτά πριν το ημίχρονο, οι φωνές του Πρίφτη «αφύπνισαν» τους «κίτρινους», οι οποίοι επέστρεψαν στο παρκέ και πήραν εκ νέου τον έλεγχο. οι παίκτες του ΑΡΗ παίζοντας με καθαρό μυαλό και συγκέντρωση στην επίθεση, βρήκαν τα πατήματά τους και σουτάροντας με τρομερά ποσοστά πίσω από τα 6,75, αύξαναν διαρκώς την υπέρ τους διαφορά. Μοναδική απειλή για το «κίτρινο» καλάθι ήταν ο Ουέλς, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να διατηρήσει μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του.

Αρχικά ο Τζένκινς και στην συνέχεια οι Ζάρας και Γιάνκοβιτς, έδωσαν σκορ από την περιφέρεια, στέλνοντας ακόμη και στο +19 την διαφορά για την ομάδα τους (26-45), 28΄΄ πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της Δόξας ήταν να σκοράρουν με τον Μπασάμπε στην λήξη και να πάνε με μειονέκτημα 17 πόντων στ’ αποδυτήρια (27-45).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Λευκάδα μπήκε δυνατά στο παρκέ και μ’ ένα γρήγορο σερί 5-0 μείωσε σε 33-45. Η αντίδραση του ΑΡΗ ήταν άμεση. Κάμινγκς και Τζένκινς έδωσαν τις λύσεις επιθετικά, ανεβάζοντας εκ νέου πάνω από τους 15 την διαφορά.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι με τον Ρόμπινσον ν’ ανεβάζει απόδοση και να δίνει τις λύσεις επιθετικά, κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά κάτω από τους 15 πόντους (40-54), 4:45 πριν το τέλος. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση και να βρίσκουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, όμως η αμυντική τους λειτουργία δεν ήταν αυτή που έπρεπε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου να ρίξει την διαφορά στους 11 (50-61), 1:18 πριν τη λήξη της 3ης περιόδου. Στον χρόνο που απέμενε ένα σερί 4-0 από πλευράς ΑΡΗ, βοήθησε τους «κίτρινους» να κλείσουν με πλεονέκτημα 15 πόντων την περίοδο (50-65).

Με την έναρξη της 4ης περιόδου, ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε δυναμικά και ανέβασε στο +17 την υπέρ του διαφορά (53-70), 8:05. Και πάλι όμως οι παίκτες του Πρίφτη αντί να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, δέχτηκαν σερί 8-0 μέσα σε τρία λεπτά και είδαν την Λευκάδα να πλησιάζει στους 9 (61-70).

Στον χρόνο που υπολείπονταν, οι «κίτρινοι» σοβαρεύτηκαν και παίρνοντας σκορ από τους Γιάνκοβιτς, Τζένκινς και Κάμινγκς, έφτασαν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 28-45, 50-65, 69-79 

Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Πεταλωτής, Σκοτ 5 (5 ριμπ.), Δεμερτζής, Μπασάμπε 19, Ψαθάς 6, Ντόμπλας 2, Ρόμπινσον 9, Τσαλδάρης 11, Γουέλς 17 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ, Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 19, Κάμινγκς 19, Ζάρας 10, Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 8 , Γιάνκοβιτς 10, Ντραγκίσεβιτς 5.

Προτεινόμενα Άρθρα