Ο απολογισμός του Α΄ γύρου

από AllAboutARIS

Με την αναμέτρηση ΑΡΗΣ-Μονακό στο «Nick Galis Hall» έπεσε η αυλαία του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League και το AllAboutARIS κάνει τον απολογισμό με την βοήθεια της στατιστικής.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΑΡΗ, οποίος μέτρησε τρεις διαδοχικές ήττες (από Νίμπουρκ, Σκάιλαϊνερς και Μονακό).

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σε επτά αγώνες μετράει 4 νίκες και 3 ήττες και μοιράζεται την 3η θέση της βαθμολογίας με τη Νίμπουρκ. Οι «κίτρινοι» διαθέτουν την 3η καλύτερη επίθεση του ομίλου με 75,4 πόντους, πίσω από Μπάνβιτ (80) και Νίμπουρκ (75,6) και την 3η καλύτερη άμυνα με 69,1 πόντους παθητικό, πίσω από Μονακό (62,6) και Έλιος Σανς (66).

Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο, σουτάροντας με 49,8% στο δίποντο, 35,3% στο τρίποντο και 64,7% στις βολές. Από εκεί και πέρα, έχει 35 ριμπάουντ μ.ο., 14,7 ασίστ, 15,4 λάθη, 11,1 κλεψίματα, 2,1 μπλοκ και 78,9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το καλύτερο παιχνίδι τους οι «κίτρινοι» το πραγματοποίησαν στο Ισραήλ απέναντι στην Ναχαρίγια, εκεί όπου σκόραραν 85 πόντους και δέχτηκαν 53. Στο ματς που έδειξε χαρακτήρα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ήταν αυτό απέναντι στην Μπάνβιτ, εκεί όπου ο ΑΡΗΣ, με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση στο τέλος και να πάρει τη νίκη με 84-78.

Τέλος, το μεγαλύτερο «κάζο» για τους «κίτρινους» στον πρώτο γύρο ήταν η ήττα από τους Σκάιλαϊνερς στην Φρανκφούρτη, εκεί όπου ο ΑΡΗΣ δέχτηκε 29 πόντους στα τελευταία οκτώ λεπτά της αναμέτρησης κι έχασε αν δικό του ματς.

Μπροστά τους πλέον οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχουν 7 παιχνίδια, για να πλησιάσουν την κορυφή και να προκριθούν είτε από την πρώτη, είτε από την δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου στην επόμενη φάση.

Προτεινόμενα Άρθρα