«Συγκέντρωση και καλή άμυνα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η κριτική του Αμερικανού για το χθεσινό παιχνίδι και εκείνο που ακολουθεί στη Δανία με τη Μπάκεν Μπέαρς

Στη συγκέντρωση του ΑΡΗ και στην αμυντική του λειτουργία έδωσε έμφαση ο Μάικλ Τζένκινς, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα.

Ο Αμερικανός γκαρντ κατέθεσε τη δική του εικόνα για τον αγώνα με την ομάδα της Εύβοιας, μιλώντας επίσης και για την επερχόμενη αναμέτρηση στη Δανία, απέναντι στους Μπάκεν Μπέαρς. 

Για τον αγώνα: «Ολοι ήμασταν συγκεντρωμένοι και παίξαμε πολύ καλά. Στο πρώτο ημίχρονο ειδικά, ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά. Η Κύμη ήρθε για να παίξει δυνατά, όμως πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στο τεχνικό τιμ, για την εικόνα που δείξαμε».

Για την πρώτη συμμετοχή του Καλαϊτζάκη και την εμφάνιση του Χρηστίδη: «Ηταν πολύ όμορφο που είδαν τον Πάνο (σ.σ. Καλαϊτζάκης) να σκοράρει. Ο Χρηστίδης έκανε επίσης πολύ καλή δουλειά, δίνοντας βοήθειες στην επίθεση και στα ριμπάουντ. Αμφότεροι είναι αρκετά ώριμοι για την ηλικίας τους και μας βοήθησαν αρκετά».

Για τη βοήθεια που πήρε ο ΑΡΗΣ από αρκετούς παίκτες του, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά: «Και οι 12 παίκτες του ρόστερ, πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν όπου χρειαστεί. Είτε μιλά,ε για 2, είτε για 15 ή 30 λεπτά».

Για την επικείμενη επιστροφή των Γιάνκοβιτς και Καββαδά: «Είναι κάτι πολύ καλό. Ειδικά ο Βλάντο βοηθάει αρκετά στο “3” και στο “4”. Ο Βασίλης από την πλευρά του είχε ένα δυνατό ξεκίνημα. Μπορεί να μπλοκάρει και να σκοράρει αποτελεσματικά».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος πασάρει περισσότερο και δείχνει βελτιωμένος στην άμυνα: «Προσπαθώ να διαβάσω και το παιχνίδι και να δω τι χρειάζεται να κάνω. Θέλω να δημιουργώ για μένα, γιατί όμως να μην το κάνω και για τους συμπαίκτες μου, όταν βλέπω κάποιον ανοικτό;».

Για το παιχνίδι με τους Μπάκεν Μπέαρς: «Είναι πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που της αρέσει να τρέχει και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Μία νίκη στη Δανία, θα είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Προτεινόμενα Άρθρα