«Τρίποντη» εκτέλεση στο τέλος

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ανεβάζοντας τα ποσοστά του πίσω από τα 6,75 στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατάφερε να κερδίσει άνετα με 78-92 τους Μπάκεν Μπερς και να σημειώσει την 6η νίκη του στο Basketball Champions League. Αποχώρησε τραυματίας ο Κάμινγκς.

Ο ΑΡΗΣ ανέβασε την απόδοσή του στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να φτάσει σε μία εύκολη νίκη, την 6η του στο Basketball Champions League 

Οι Δανοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και ακουμπώντας την μπάλα στο χαμηλό ποστ στον Κριστόφερσον, πήραν σκορ μέσα από το ζωγραφιστό και ανέβασαν από νωρίς την υπέρ τους διαφορά στο σκορ 6-0.

Ο ΑΡΗΣ αντέδρασε σ’ εκείνο το σημείο και βελτιώνοντας την εικόνα του στην άμυνα, κράτησε χαμηλά σε παραγωγικότητα τους αντιπάλους του. Στην επίθεση οι Ντραγκίτσεβιτς και Κάμινγκς έδωσαν λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση, βοηθώντας τον ΑΡΗ να τρέξει ένα σερί 10-0 και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Στα τρία λεπτά που υπολείπονταν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, οι «κίτρινοι» υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη, δίνοντας την δυνατότητα στους Δανούς να σημειώσουν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να κλείσουν με προβάδισμα δύο πόντων την πρώτη περίοδο (22-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισαν να μην έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση κι ενέργεια στην άμυνα, αλλά διατηρούνταν σ’ επαφή με το σκορ χάρη στα καλάθια του Θόδωρου Ζάρα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι «κίτρινοι» υπέπεσαν σε συνεχόμενα λάθη, τα οποία οι Δανοί μετέτρεψαν σε εύκολους πόντους και προηγήθηκαν με 6 πόντους (31-25).

Στον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους, οι «κίτρινοι» αντέδρασαν και βελτιώνοντας την εικόνα τους, κυρίως, αμυντικά κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 14-5 και να κλείσουν με προβάδισμα τριών πόντων το πρώτο ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τους Τζένκινς και Ντραγκίτσεβιτς, συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ. Στην άμυνα όμως οι «κίτρινοι» δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικοί, καθώς οι Μπάκεν Μπερς έβρισκαν τρόπους να φτάνουν μέχρι το «κιτρινόμαυρο» καλάθι και να διατηρούνται σε απόσταση βολής.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Αυτοκράτορας ανεβάζοντας την απόδοσή του στην άμυνα. κράτησε χωρίς σκορ τους αντιπάλους του και στην επίθεση πετυχαίνοντας εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, κατάφερε να προηγηθεί με +8 (47-55). Οι παίκτες του Στέφεν Βικ αντέδρασαν όμως και τρέχοντας ένα σερί 7-0, μείωσαν στον πόντο (54-55), πριν ο Ξανθόπουλος ευστοχήσει πίσω από το κέντρο στην λήξη του χρόνου και στείλει με προβάδισμα 4 πόντων τον ΑΡΗ στην 4η περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι και τα κατάφεραν, εκτελώντας τους αντιπάλους τους πίσω από τα 6,75. Τζένκινς, Ντραγκίτσεβιτς και Ξανθόπουλος έδωσαν τις λύσεις από την περιφέρεια, ανεβάζοντας σε διψήφιο νούμερο την διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και τους 16 πόντους (70-86), δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Δύο λεπτά νωρίτερα όμως, ο Ουίλ Κάμινγκς στην προσπάθειά του να παίξει άμυνα γλίστρησε και αναγκάστηκε να κάνει μία μεγάλη διάταση για να κρατήσει την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να νιώσει πόνο στους προσαγωγούς.

Με την διαφορά σε τόσο υψηλό επίπεδο και τον ΑΡΗ να παίζει σε αυτό το τέμπο, οι Δανοί δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι και οδηγήθηκαν μοιραία στην ήττα. 

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 36-39, 56-60. 74-92 

Μπάκεν Μπερς (Βικ): Νταρμπό 14(1), Περσέλ 21, Μπεργκ 2, Λάρκε 15(2), Άιβερσεν, Ντιουφ, Γκέσελ 12(2), Κριστόφερσεν 4, Τόμαν 2, Τίμπολτ, Τόμαν 3(1), Κίτσινγκ 5(1)

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 2, Ξανθόπουλος 12(4), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 9, Τζένκινς 14(4), Κάμινγκς 19(2), Ζάρας 9(1), Χρηστίδης, Μούρτος 2, Σίμτσακ 7, Ντραγκίτσεβιτς 18(2)

Προτεινόμενα Άρθρα