Θα αποφευχθεί ή όχι ο πρώτος γύρος των πλέι-οφ;

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ με τη νίκη απέναντι στους Μπάκεν Μπερς έφτασε τις έξι στο Basketball Champions League, παρέμεινε στην 4η θέση (έξι νίκες έχει και η Νίμπουρκ, αλλά προς το παρόν υπερτερεί στην ισοβαθμία γιατί έχει κερδίσει το 1ο ματς) και το ερώτημα είναι αν θα χρειαστεί να παίξει στον 1ο γύρο των πλέι-οφ.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, οι “κίτρινοι” βρίσκονται στην 4η θέση του ομίλου, πράγμα που σημαίνει ότι αν τελείωνε εχθές η φάση των ομίλων, θα ήταν αναγκασμένοι να παίξουν στον Α΄ γύρο των πλέι-οφ. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η regular season μεσολαβούν άλλες πέντε αναμετρήσεις, οπότε όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Τι προβλέπει το σύστημα διεξαγωγής:

Από τις 40 ομάδες (5 όμιλοι από 8 ομάδες στον καθένα) που παίζουν αυτή την στιγμή στην φάση των ομίλων, την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα πάρουν οι 24. Πιο συγκεκριμένα οι τέσσερις πρώτες του κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες πέμπτες. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους περνάνε απ’ ευθείας στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ. Εκεί θα τους ακολουθήσουν και οι τρεις καλύτερες δεύτερες (οι τρεις ομάδες που τερμάτισαν δηλαδή δεύτερες στον όμιλο και είχαν το καλύτερο ρεκόρ νικών-ηττών).

Οι 16 ομάδες που απομένουν θα μπούνε στην κλήρωση, απ’ όπου θα προκύψουν τα 8 ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι-οφς (στην πρώτη φάση των πλέι-οφ δεν γίνεται να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα) και θ’ ανμετρηθούν σε διπλά παιχνίδια (ένα στην έδρα τους και ένα εκτός). Οι 8 που θ’ αναδειχθούν νικήτριες θα προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ, εκεί όπου θα γίνει και πάλι κλήρωση από την οποία θα προκύψουν τα νέα ζευγάρια.

Η κατάσταση στον όμιλο του ΑΡΗ αυτή την στιγμή έχει ως εξής: 

1. Μπάνβιτ 8-1 
2. Μονακό 8-1 
3. Νίμπουρκ 6-3 
4. ΑΡΗΣ 6-3 
5. Ναχαρίγια 3-6 
6. Σκάιλαϊνερς 3-6 
7. Έλιος Σανς 1-8 
8. Μπάκεν Μπερς 1-8

Αναλυτικά τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της regular season: 

20-21/12:

Νίμπουρκ-Μπάνβιτ

ΑΡΗΣ-Ναχαρίγια 

Μονακό-Μπάκεν Μπερς

Σκάιλαϊνερς-Έλιος Σανς

3-4/01:

Ναχαρίγια-Μονακό

Μπάνβιτ-ΑΡΗΣ

Νίμπουρκ-Σκάιλαϊνερς

Μπάκεν Μπερς-Έλιος Σανς

10-11/01:

Έλιος Σανς-Ναχαρίγια

ΑΡΗΣ-Νίμπουρκ

Σκάιλαϊνερς-Μπάκεν Μπερς

Μονακό-Μπάνβιτ

17/01:

Νίμπουρκ-Μονακό

Ναχαρίγια-Μπάκεν Μπερς

Μπάνβιτ-Έλιος Σανς

ΑΡΗΣ-Σκάιλαϊνερς

25/01:

Σκάιλαϊνερς-Ναχαρίγια

Μονακό-ΑΡΗΣ

Μπάκεν Μπερς-Μπάνβιτ

Έλιος Σανς-Νίμπουρκ

Προτεινόμενα Άρθρα